Νέο Τμήμα Αρχάριων Ενηλίκων

Αγαπητοί φίλοι, μετά και από το ενδιαφέρον κάποιων γονιών για να ξεκινήσουν οι ίδιοι μαθήματα σκάκι σας ενημερώνουμε ότι θα δημιουργηθεί τμήμα για αρχάριους ενήλικες εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες συμμετοχές. Σας προσκαλούμε, όσοι ενδιαφέρεστε (γονείς και μη) να ενημερώσετε τους προπονητές για τις ώρες που σας εξυπηρετούν. Όσοι έχετε μεγαλύτερη σκακιστική εμπειρία σας υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπάρχει τμήμα ενηλίκων για πιο προχωρημένους (Τρίτη και Παρασκευή 20:35 – 21:50) όπου μπορείτε να δοκιμάσετε αν επιθυμείτε.

Τηλ. επικοινωνίας: Παναγιώτης Χριστοδούλου 6944343490
Νίκος Παναγιωτάκος 6938236560

 Σας περιμένουμε με ανυπομονησία!!!!

Προκήρυξη 1ου Τουρνουά Σκακιού “ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΠΙΝΤ 2021”

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, ο Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.και τa Σωματείa O.Φ.Η. και Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου προκηρύσσουν το 1ο από τα 4 ΤΟΥΡΝΟΥΑ του «Παγκρήτιου Ατομικού Πρωταθλήματος ΡΑΠΙΝΤ 2021» με διεθνή αξιολόγηση.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Χώρος αγώνων: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημ.Σχολείου Βουτών. Για την εξυπηρέτηση των σκακιστών το κυλικείο του Σχολείου θα είναι ανοικτό.

Δικαίωμα συμμετοχής: Σκακιστές και σκακίστριες ανεξαρτήτως ηλικίας

Δηλώσεις συμμετοχής: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 20.00 του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου, στον Παναγιώτη Χριστοδούλου, (τηλ. 6944343490 ή panagiotischrist@hotmail.com), στον Μπάμπη Στεφανάτο (babisstefanatos@gmail.com).

Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 7 γύρων

Πρόγραμμα αγώνων: Έναρξη στις 10:30 π.μ. και οι υπόλοιποι συνεχόμενοι, ανά 35΄- 40΄περίπου. Η λήξη των αγώνων αναμένεται γύρω στις 14.30

Όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στον χώρο των αγώνων, μισή ώρα πριν την έναρξη. Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην άφιξη μπορεί να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του σκακιστή στον 1ο γύρο.

Εξαίρεση: Κάθε σκακιστής έχει δικαίωμα εξαίρεσης σε όποιον αγώνα (1 γύρο) επιθυμεί αρκεί να ενημερώσει έγκαιρα τον διαιτητή (πριν την λήξη του προηγούμενου γύρου).

Διαιτητές: Στεφανάτος Μπάμπης, Μιχαηλίδη Αφροδίτη

Αρχική κλήρωση: Η αρχική λίστα των συμμετεχόντων για την κλήρωση του 1ου γύρου θα γίνει σύμφωνα με τα διεθνές Ελο (διεθνές ράπιντ αν υπάρχει ή απλό διεθνές) των αθλητών και στη συνέχεια με το ελληνικό Ελο. Τα ονόματα των αθλητών θα είναι με λατινικούς χαρακτήρες, λόγω της διεθνούς αξιολόγησης.

Χρόνος σκέψης:10 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. για κάθε κίνηση για όλη την παρτίδα για κάθε παίκτη.

Ισοβαθμία: Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα εξής κατά σειρά κριτήρια :

1. αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων

2. κριτήριο Μπούχολτς

3. κριτήριο Σόννμποργκ-Μπέργκερ

4. άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα κριτήρια Μπούχολτζ και Σόννεμποργκ-Μπέργκερ θα ισχύσει το virtual opponent (για αγώνα που δεν διεξήχθη)

Παράβολο συμμετοχής: 10 ευρώ, καταβάλλεται στον διαιτητή πριν την έναρξη των αγώνων. Σε περίπτωση 3 αθλητών από την ίδια οικογένεια το 3ο άτομο δεν καταβάλλει παράβολο.

Έπαθλα τουρνουά: Για τους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης χρηματικά έπαθλα 50, 30 και 20 ευρώ αντίστοιχα.

Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο νικητή/νικήτρια γενικής κατάταξης καθώς και για τον νικητή/νικήτρια <12 ετών και μετάλλια για τον 2ο και 3ο νικητή/νικήτρια για τις παραπάνω κατηγορίες.

Κάθε σκακιστής,-ήτρια σε κάθε τουρνουά διεκδικεί έπαθλα ή στην γεν κατάταξη ή στην κατηγορία <12.

Σε περιπτώσεις ισοβαθμιών όλα τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται.

Συγκεντρωτικά Έπαθλα: Κάθε σκακιστής που θα συμμετάσχει τουλάχιστον σε 3 τουρνουά από τα 4 τουρνουά μπορεί να διεκδικήσει τα συνολικά έπαθλα, υπολογίζοντας τις 3 καλύτερες επιδόσεις του.

Επίσης υπάρχουν ειδική βράβευση για όσους αγωνιστούν και στα 4 τουρνουά.

 

Ο ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Μπάμπης Στεφανάτος

Ανακοίνωση

Με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των μαθητών μας και για προληπτικούς λόγους, σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα σήμερα ημέρα Τρίτη 28/09 δε διεξαχθούν στον Σύλλογό μας λόγω της σεισμικής ακολουθίας!
Ευχόμαστε ψυχραιμία και δύναμη σε όλους!

Έναρξη Μαθημάτων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου της ίδιες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους προπονητές μας κ. Παναγιώτη Χριστοδούλου 6944343490, κ. Νίκο Παναγιωτάκο 6938236560.

Καλή σχολική και σκακιστική χρονιά σε όλες και όλους!!!

Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ!!!

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 29 Αυγούστου τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών (έως 20 ετών) 2021 στα Τρίκαλα.

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Γιάννη Κουβίδη. Ο Γιάννης, όχι μόνο κατάφερε να ανέβει στο 2ο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο και πριμοδότηση για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ +8% αλλά κέρδισε και την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α-20!

Αυτή η επιτυχία του Γιάννη, τον δικαιώνει απόλυτα για την προσπάθειά του καθώς είχε φτάσει αρκετές φορές στην πηγή αλλά δεν έπινε νερό, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Μαζί με τον προπονητή του συλλόγου μας κ. Παναγιώτη Χριστόδουλου, που ήταν δίπλα του στο “ταξίδι” αυτό από ψυχολογικής και σκακιστικής άποψης, ο Γιάννης δεν τα παράτησε, πάλεψε, προσπάθησε ξανά και τα κατάφερε!

Αναλυτικά η βαθμολογία του Πρωταθλήματος φαίνεται εδώ:

http://chess-results.com/tnr565923.aspx?lan=1&art=1&rd=9… ενώ τις παρτίδες του Γιάννη μπορείτε να τις δείτε εδώ: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/greek-championship-2021-u20/9/1/3

Η επιτυχία αυτή του Γιάννη είναι μάθημα ζωής, δείχνει τη συνεχή προσπάθεια και τον αγώνα κάποιου για να καταφέρει τελικά να πετύχει τον στόχο του.

Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον…

Σημαντικές επιτυχίες αθλητών/αθλητριών του ΟΦΗ στην Τελική Φάση των Προκριματικών Ατομικών-Νεανικών Κρήτης 2021

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 η τελική φάση των Ατομικών-Νεανικών Κρήτης 2021 που φιλοξενήθηκαν  στον γνωστό πλέον στο σκακιστικό κοινό, φιλόξενο χώρο, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών,  στο Ηράκλειο. Από τον σύλλογό μας είχαμε αρκετές συμμετοχές και διακρίσεις.

– Στην κατηγορία Α-08 είχαμε την καταπληκτική εμφάνιση από τον 7χρονο Γρηγόρη Ταμιωλάκη όπου με 9/9 (μαζί με τα προκριματικά) κατέκτησε την 1η θέση στο πρώτο του επίσημο τουρνουά!!!

– Στην κατηγορία Α-10 ο Γιάννης Καρτσάκης κατέκτησε την 2η θέση με μια πολύ καλή εμφάνιση, ενώ στην 3η θέση είχαμε τον Γιάννη Κηλαϊδάκη που πάλεψε δυνατά μέχρι το τέλος και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

– Στην κατηγορία Α-14 ο Νίκος Καζάκος αρκέστηκε στην 2η θέση μετά από αγώνα μπαράζ που έδωσε για την πρωτιά, ενώ ο Γιώργος Τερζάκης παίζοντας σε μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία (είναι Α-12) τερμάτισε 4ος μετά από αγώνα μπαράζ και αυτός.

– Στα κορίτσια τώρα είχαμε την πολύ καλή εμφάνιση της Προκοπάκη Ελισσώς στα Κ-10, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

– Στα Κ-12 η Κάλλια Ορφανάκη παίζοντας για τα μετάλλια από την αρχή σε μια καλή και σταθερή εμφάνιση κατέκτησε την 3η θέση.

– Στα Κ-14 η συνήθης ύποπτη Ασημένια Τσαπάκη έβαλε άλλο ένα χρυσό κύπελλο στην συλλογή της, καθώς κατέκτησε την 1η θέση.

Για τα Πανελλήνια έχουμε τις προκρίσεις  του Ταμιωλάκη και της Τσαπάκη μιας και από φέτος και με βάση τις οδηγίες της ΕΣΟ μειώθηκαν δραματικά οι θέσεις πρόκρισης που δικαιούται η ΕΣΣΚ.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για την προσπάθειά τους.

Βαθμολογίες και αποτελέσματα για όλες τις κατηγορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Καλή επιτυχία σε όσα παιδιά θα συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά  στην Πάτρα από 30 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου.

14ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιόχωρας

Ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου το 14ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιόχωρας σπάζοντας όλα τα ρεκόρ τόσο από θέμα συμμετοχών, όσο και ποιότητας παικτών, δείχνοντας έτσι το πόσο δημοφιλές και αγαπητό έχει γίνει στον σκακιστικό κόσμο.

Από τον ΟΦΗ συμμετείχαν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες:

Εργαζάκη Ειρήνη (1607) 3,5/9

Καδιάνης Γιώργος (2061) 4,5/9

Καρτσάκης Ιωάννης (0) 3,5/9

Μπροκαλάκης-Γούναρης Χρήστος (1996) 5/9

Παπιδάκης Γιώργος (2135) 5/9

Τσαπάκη Ασιμένια (1464) 4/9

Χριστοδούλου Παναγιώτης (2302) 6/9

Όλοι οι αθλητές/αθλήτριες του συλλόγου μας έδωσαν δυνατούς αγώνες πιστοποιώντας την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται, παρ’ όλες τις δυσμενείς συνθήκες που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα ο Καρτσάκης Ιωάννης, πρώτη φορά συμμετέχει σε τόσο δυνατό τουρνουά και κατάφερε να κάνει 3,5 πόντους με απόδοση 1221!

Η  Τσαπάκη Ασημένια, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία έκανε 4 πόντους και κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Κ14!

Ο Χρήστος Μπροκαλάκης-Γούναρης τερμάτισε με 5 πόντους, μετά από μια δύσκολη χρονιά Πανελλαδικών εξετάσεων και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Εργαζάκη Ειρήνη που κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία Κ16!

Ο Γιώργος Καδιάνης σημείωσε 4,5 πόντους παίζοντας μαχητικές παρτίδες.

Ο Γιώργος Παπιδάκης τερμάτισε με 5 πόντους και μαζί με την πολύ καλή εμφάνιση στη Σερβία το ΕΛΟ του πλησίασε το 2250!

Τέλος, ο προπονητής του συλλόγου μας Παναγιώτης Χριστοδούλου τερμάτισε με 6 πόντους, και σημείωσε δύο δυναμικές ισοπαλίες με δύο GΜ.

Να ευχηθούμε σε όλους τους αθλητές και αθλήτριές μας καλή επιτυχία στα προκριματικά ατομικά που διεξάγονται αυτές τις μέρες και καλή επιτυχία στα Πανέλληνια που θα γίνουν στην Πάτρα από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι αγώνες του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική!!!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με ασφάλεια…

Πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων 2021 8,10,12 και 14 ετών

Η ΕΣΟ δημοσιεύει την προκήρυξη για τα Πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων 2021 8,10,12 και 14  ετών που θα διεξαχθούν στην Πάτρα στο χρονικό διάστημα από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Για διαβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Επιτυχίες σκακιστών του ΟΦΗ

Με την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στο σκάκι και «δια ζώσης», είχαμε και τις πρώτες επιτυχίες των σκακιστών μας και σε ατομικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα οι σκακιστές του ΟΦΗ ο 16χρονος Γιώργος Παπιδάκης και η 12χρονη Κάλλια Ορφανάκη διακρίθηκαν σε δύο σημαντικά διεθνή τουρνουά, αξιοποιώντας και την πολύ καλή επαφή τους με το άθλημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου συμμετείχαν σε διαδικτυακούς αγώνες και προπονήσεις.

Ο Γιώργος Παπιδάκης αγωνίστηκε στο πολύ ισχυρό ανοιχτό πρωτάθλημα Σερβίας, που έγινε στο Βελιγράδι 2-9 Ιουλίου, με συμμετοχή 289 ισχυρών σκακιστών απ’ όλο τον κόσμο.  Παρ’ ότι ο σκακιστής του ΟΦΗ ήταν στο νούμερο 252 της αρχικής κατάταξης με βάση τη διεθνή του αξιολόγηση (ΕΛΟ 2135), κατάφερε και σημείωσε 4,5 βαθμούς στους 9 αγώνες που έδωσε, κερδίζοντας 118 μονάδες ΕΛΟ.  Είναι σημαντικό ότι έκανε τρεις σπουδαίες νίκες επί του GM Αμπεργκέλ (Γαλλία-2414), του FM Μαρβόετ (Βέλγιο-2384) και του FM Στάνκοβιτς (Σερβία-2327), 3 ισοπαλίες επί εξ ίσου ισχυρών αντιπάλων, ενώ ηττήθηκε 3 φορές.

Η Κάλλια Ορφανάκη συμμετείχε στο 44ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Ίκαρος 2021», το οποίο έχει καθιερωθεί ως ένα από το καλύτερα στη μακρά πορεία του θεσμού.  Το τουρνουά αυτό διεξήχθη το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και η 12χρονη σκακίστρια του ΟΦΗ εντυπωσίασε με την απόδοσή της, που της απέφερε 3 χρυσά μετάλλια και ένα κύπελλο.

Κύπελλο: 1η γυναίκα στο Β’ Γκρουπ (αν και ηλικιακά ήταν η μικρότερη)

Χρυσό: 1ο κορίτσι στο ατομικό rapid

Χρυσό: 1η στην κατηγορία U12

Χρυσό: 1ο κορίτσι στην κατηγορία U12

Από την Κρήτη επίσης συμμετείχαν οι αθλητές: Σαράφης Ραφαήλ (Σ.Α.Χανίων), οι Βασιλάκης Μάριος (Σ.Α.Γαζίου) και Ροδιτάκης Εμμανουήλ (ΛΕΩΝ Κάντια). Απονομές έκανε ο εκπρόσωπος της ΕΣΣΚ κ. Γιώργος Ροδιτάκης.

Προκήρυξη των Ατομικών Νεανικών Κρήτης 2021, στις ηλικίες <8-<14

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη της ΕΣΣΚ για τα Ατομικά Νεανικά Κρήτης 2021, στις ηλικίες <8-<14, που ξεκινούν την Κυριακή  1 Αυγούστου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021. Ως γνωστόν τα Ατομικά Πρωταθλήματα Κρήτης διεξάγονται σε 2 φάσεις. Η 1η αφορά τα Πρωταθλήματα Νομών τα οποία ξεκινούν την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 και τελειώνουν την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.Στην συνέχεια ακολουθούν τα Τελικά Κρήτης τα οποία θα αρχίσουν το Σάββατο  7 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021.

Μεγάλος Πρωταθλητής ο ΟΦΗ!!!

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 ο τελευταίος γύρος που έκρινε και τον πρωταθλητή του ΠΟΑ Κρήτης 2021. Ο ΟΦΗ με μια καθαρή και δίκαιη νίκη απέναντι στην ΚΑΪΣΣΑ στέφθηκε πρωταθλητής και θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής που θα γίνει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021.

Τα τελικά αποτελέσματα είναι:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ παρουσίασε το πλουσιότερο ρόστερ αφού αγωνίστηκαν συνολικά 20 αθλητές/αθλήτριες. (Βαρβεράκης Κ., Βιγλιράκη Μ., Βλάχος Κ., Εργαζάκη Ε., Καδιάνης Γ., Καζάκος Ν., Καλαϊτζάκης Ε., Καρτσάκης Ι., Κουβίδης Ι., Μπακάλης Κ, Μπρας Ε., Μπροκαλάκης Χ, Ορφανάκη Κ., Παναγιωτάκος Ν., Παπιδάκης Γ., Σερπετσιδάκης Ν., Σερπετσιδάκη Ε., Τερζάκης Γ. Τσαπάκη Α., Χριστοδούλου Π.)

Καλή εμφάνιση έκανε και ο ΟΦΗ 2000 αφού ενήλικες και αρκετά παιδιά από την ακαδημία του Συλλόγου μας κατάφεραν να κερδίσουν τον ΟΦΣΧ και να σιγουρέψουν την παραμονή στην κατηγορία.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους του αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου μας για την προσπάθειά τους.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο!!!

 

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΟΑ Κρήτης – Με νίκες ξεκίνησε ο ΟΦΗ!!!

Μετά από πολύμηνη αποχή από τις δια ζώσης αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 27 Ιουνίου οι πρώτοι αγώνες μεταξύ των 3 συλλόγων από την Ανατολική Κρήτη (ΟΦΗ, ΟΦΗ 2000 και ΑΟ ΛΑΤΩ). Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά αφού σημείωσε δυο νίκες (7-2,5 με τον ΑΟ ΛΑΤΩ και 7-3 με τον ΟΦΗ 2000) ενώ ο ΟΦΗ 2000 έχασε από τον ΑΟ ΛΑΤΩ με 3-7.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν το τριήμερο 9-11 Ιουλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών όπου οι ομάδες της Ανατολικής Κρήτης θα αντιμετωπίσουν τις 3 ομάδες από τα Χανιά (ΚΥΔΩΝ, ΚΑΙΣΑ και ΟΦΣΧ).

Αναγγελία πραγματοποίησης διοργάνωσης Π.Ο.Α. Κρήτης 2021

ΘΕΜΑ: Αναγγελία διοργάνωσης – Δηλώσεις συμμετοχής – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη διοργάνωσης των 4 τελευταίων γύρων του Πρωταθλήματος του Π.Ο. Α΄Εθνικής, Κρήτης 2021

 

Αγαπητοί φίλοι

Μετά την ανακοίνωση από την ΕΣΟ ότι θα διεξαχθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο το Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής 2021 η Ε.Σ.Σ.Κ. ενημερώνει τα Σωματεία-μέλη της ότι θα διοργανωθεί κανονικά και στην Κρήτη το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα του Π.Ο.Α΄Εθνικής Κρήτης 2021.

Ο Π.Ο.Α. Κρήτης θα διεξαχθεί με σύστημα πουλ 7 γύρων, αν συμμετέχουν όλες οι ομάδες κανονικά. Οι 3 πρώτοι αγώνες στον Π.Ο.Α. θα διεξαχθούν στις έδρες των γηπεδούχων Σωματείων αλλά οι άλλοι 4 θα γίνουν σε ξενοδοχείο ή άλλο πρόσφορο και διαθέσιμο χώρο που να πληροί τις απαιτήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου (τουλάχιστον. 6 τ.μ. ανά σκακιέρα), με δύο διανυκτερεύσεις και φιλοξενία των ομάδων που είναι από τους άλλους Νομούς της Κρήτης εκτός από αυτόν στον οποίο θα διεξαχθεί η διοργάνωση αυτή.

Οι αγώνες του Π.Ο.Α. Κρήτης 2021 θα γίνουν ως εξής:

1ος γύρος Π.Ο.Α. Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, στις 17.00

2ος γύρος Π.Ο.Α. Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στις 17.00

3ος γύρος Π.Ο.Α. Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στις 17.00

4ος γύρος Π.Ο.Α. Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, στις 17.30

3ος γύρος Π.Ο.Α. Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, στις 10.00

3ος γύρος Π.Ο.Α. Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, στις 17.30

3ος γύρος Π.Ο.Α. Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, στις 10.00

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόγραμμα αυτό ισχύει αν δηλώσουν συμμετοχή και οι 8 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Π.Ο.Α. Κρήτης και είναι οι: ΚΥΔΩΝ, Ο.Φ.Η., ΚΑΪΣΣΑ, ΛΑΤΩ, Ο.Α.Α.Η.,Ο.Φ.Σ.Χ., Ο.Φ.Η. 2000 και Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι προαναφερθείσες ομάδες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 (έως τις 17.00 της Παρασκευής), με σχετικό email στον Έφορο αγώνων της ΕΣΣΚ, καταβάλλοντας 150 ευρώ παράβολο συμμετοχής και 100 ευρώ για την συνδρομή της ΕΣΣΚ για το 2021. Για όσες ομάδες είχαν πληρώσει πέρυσι τα αντίστοιχα ποσά θα υπάρξει συμψηφισμός (παρακαλούνται να αποστείλουν με email την σχετική κατάθεση που είχαν κάνει).

Μετά την ανακήρυξη του διοργανωτή των 4 τελευταίων γύρων του Π.Ο.Α. θα καθοριστεί επακριβώς και το ύψος του παραβόλου φιλοξενίας που θα επωμιστούν οι φιλοξενούμενες ομάδες. Η καταβολή του παραβόλου φιλοξενίας είναι εκ των πραγμάτων απολύτως απαραίτητη για να διεξαχθεί ομαλά η διοργάνωση καθόσον τα οικονομικά της ΕΣΣΚ δεν επιτρέπουν ικανοποιητική επιχορήγηση της διοργάνωσης.

Διευκρινίζεται ότι η/οι ομάδα-/-ες που δεν θα δηλώσει/-ουν συμμετοχή στον Π.Ο.Α. υποβιβάζεται/-ονται στην Β΄ Εθνική, σύμφωνα με τον κανονισμό Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων και θα αγωνιστούν στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κρήτης 2022.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΓΥΡΩΝ ΤΟΥ Π.Ο.Α. Τα ενδιαφερόμενα Σωματεία-διοργανωτές, που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν σε ξενοδοχείο ή άλλο πρόσφορο και διαθέσιμο χώρο, τους 4 τελευταίους γύρους που θα διεξαχθούν από 9-11 Ιουλίου 2021 παρακαλούνται να υποβάλλουν σχετική γραπτή πρόταση, σε σφραγισμένο φάκελο, μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2021, στις 17.30 στον έφορο αγώνων της ΕΣΣΚ Μπάμπη Στεφανάτο, εκδηλώνοντας το σχετικό ενδιαφέρον τους.

Οι σχετικές προτάσεις θα παραδοθούν ιδιοχείρως, στον προαναφερθέντα, και θα συζητηθούν, την ίδια μέρα (18/7/2021), σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της; Ε.Σ.Σ.Κ. στο 2ο Δημ.Σχολείο Βουτών (στις 17.30), Στο συμβούλιο αυτό μπορούν να παρευρίσκονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, υποψήφιοι Διοργανωτές ή μη.

Σύμφωνα με τον αριθμό των Σωματείων που συμμετέχουν στα δύο Πρωταθλήματα το πιθανότερο είναι ότι η Διοργάνωση αυτή θα γίνει στο Ηράκλειο. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει Χανιά, Ρέθυμνο ή Λασίθι, αλλά θα πρέπει να υπάρξει Διοργανωτής που θα καλύψει όλες τις διαμονές εκτός Νομού, στον οποίο θα γίνει η Διοργάνωση, μιας και παγίως η Ε.Σ.Σ.Κ. καλύπτει πλήρως τους αθλητές των Σωματείων εκτός Νομού, στον οποίο θα γίνει η Διοργάνωση, με καταβολή ενός ποσού παραβόλου φιλοξενίας (θα οριστεί από το ΔΣ της ΕΣΣΚ) για τους φιλοξενούμενους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τιμή της προσφοράς πρέπει να ορίζεται σε τιμή κατ’ άτομο, σε μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο και τετράκλινο για αθλητές και συνοδούς, για διαμονή-διατροφή με τους εξής όρους:

Από Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 το βράδυ, με 2 διανυκτερεύσεις, με δικαιούμενο φαγητό το βράδυ της Παρασκευής, πρωινό, μεσημέρι και βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουλίου 2021 και την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 πρωί και μεσημέρι (σίγουρες φιλοξενίες 40  αθλητών και περίπου αντίστοιχες  φιλοξενίες συνοδών).

Σημειωτέον ότι επειδή ο τελευταίος γύρος είναι την Κυριακή το πρωί και υπάρχει μεσημεριανό την Κυριακή θα πρέπει οι διαμένοντες, όσο αυτό είναι δυνατόν με τις κρατήσεις του ξενοδοχείου,  να μπορούν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο μέχρι την Κυριακή αργά το μεσημέρι).

Είναι ζητούμενο, για πρακτικούς λόγους, η αίθουσα αγώνων να είναι μέσα στο ξενοδοχείο που θα διαμένουν οι αθλητές και συνοδοί. Αν δεν καταστεί αυτό δυνατόν, λόγω μη ύπαρξης διαθέσιμου χώρου, η αίθουσα να βρίσκεται σε απόσταση όσο το δυνατόν κοντινότερη στο ξενοδοχείο (5-10 λεπτά με το αυτοκίνητο).

Η πρόταση πρέπει να περιλαμβάνει και τιμή μεμονωμένου γεύματος για όσους συμμετέχουν στους Αγώνες ή είναι συνοδοί αθλητών αλλά δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο καθώς επίσης να αναφέρεται ρητά αν στην τιμή περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής κατά δωμάτιο που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία, από 1-1-2018.

Παρακαλούνται τέλος τα σωματεία-υποψήφιοι διοργανωτές, να διευκρινίζουν επακριβώς ποιους τομείς της Διοργάνωσης καλύπτουν επιπροσθέτως ως σωματεία (π.χ. έπαθλα, διαιτησίες, μέρος της δαπάνης των φιλοξενιών των αθλητών κ.λ.π.).

Σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν στους αγώνες θα υπάρξει αναλυτική αναφορά στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος που θα εκδοθεί σε λίγες μέρες. .

                    

Ο Έφορος Αγώνων

 

Μπάμπης Στεφανάτος

Πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων 2021 μέχρι 16 ετών

Η ΕΣΟ δημοσιεύει την προκήρυξη για τα Πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων 2021 μέχρι 16 ετών που θα διεξαχθούν στην Πάτρα σε αίθουσες του ξενοδοχείου «MY WAY HOTEL & EVENTS» στο χρονικό διάστημα από 2 έως 8 Ιουλίου 2021.

Για διαβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Αλλαγή στις Ώρες Μαθημάτων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των μαθημάτων της Σχολής Προπονητών Σκακιού που παρακολουθούν και οι τρεις προπονητές του Συλλόγου μας, τα μαθήματα από την Τρίτη 8 Ιουνίου μέχρι τις 21 Ιουνίου  θα μεταφερθούν τα Σαββατοκύριακα σε ώρες για τις οποίες θα σας  ενημερώσουν οι προπονητές μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους προπονητές μας κ. Παναγιώτη Χριστοδούλου 6944343490, κ. Νίκο Παναγιωτάκο 6938236560 και κ. Γιώργο Πρεδευτάκη 695141703.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!

Επανέναρξη Δια Ζώσης Μαθημάτων

Αγαπητοί Γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τα δια ζώσης μαθήματα στο σύλλογό μας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου. Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα που έχει καθορίσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πρώτο μάθημα της εβδομάδας τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίζουν αντίγραφο της δήλωσης self test που έχουν κάνει για το σχολείο τους. Τέλος, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.
Οι ώρες των μαθημάτων είναι οι ίδιες με των διαδικτυακών που είχαμε μέχρι τώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους προπονητές μας κ. Παναγιώτη Χριστοδούλου 6944343490 , κ. Νίκο Παναγιωτάκο 6938236560 και κ. Γιώργο Πρεδευτάκη 6951417031.
Σας περιμένουμε με ανυπομονησία!!!!

Διακρίσεις Σκακιστών-Σκακιστριών του ΟΦΗ στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 16χρονος σκακιστής του ΟΦΗ Γιώργος Παπιδάκης, ο οποίος αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία μαθητών Λυκείου, στα Πανελλήνια Ατομικά Μαθητικά Πρωταθλήματα, οι αγώνες των οποίων έγιναν διαδικτυακά το διήμερο 20-21 Μαρτίου 2021.  Για να αποκλειστεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβοήθησης των σκακιστών κατά τη διάρκεια της κάθε παρτίδας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει καθιερώσει ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου, ώστε να εντοπίζονται οι σκακιστές αυτοί. Έτσι μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους που διήρκησαν σχεδόν ένα μήνα η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες, όπου οι διοργανωτές προχώρησαν στο μηδενισμό τεσσάρων μαθητών λόγω ισχυρών ενδείξεων παραβίασης του fair play των αγώνων.   Ο Παπιδάκης ακολουθώντας συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές στην κατηγορία του με διεθνές ΕΛΟ 2135, έχοντας πετύχει αρκετές διακρίσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Νεανικά Πρωταθλήματα, ενώ αποτελεί βασικό στέλεχος της σκακιστικής ομάδας του ΟΦΗ στους διασυλλογικούς αγώνες.

Παπιδάκης
Παπιδάκης Γιώργος

Σε αυτό το πρωτάθλημα όμως διακρίθηκαν ακόμη δύο σκακίστριες του ΟΦΗ που πήραν επίσης μετάλλια στις κατηγορίες τους. Πιο συγκεκριμένα η 13χρονη Ασημένια Τσαπάκη ήταν 2η στις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου, ενώ η 16χρονη Ειρήνη Εργαζάκη τερμάτισε 3η στις μαθήτριες Λυκείου.  Και οι δύο σκακίστριες έχουν διακριθεί επανειλημμένα στα Πανελλήνια (δια ζώσης) Νεανικά και Σχολικά Πρωταθλήματα, όπου το 2020 αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας, η μεν Εργαζάκη στο Πρωτάθλημα Νεανίδων, η δε Τσαπάκη στο Μαθητικό Στ’ Δημοτικού. Να σημειώσουμε ακόμη ότι η Τσαπάκη είναι μια από τις νέες μεταγραφές του ΟΦΗ, αφού μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΟΑΑ «Ηράκλειο».

Τσαπάκη Ασημένια
Εργαζάκη Ειρήνη

Από τον ΟΦΗ συμμετείχαν στους αγώνες οι παρακάτω αθλητές/αθλήτριες

Λύκεια
Παπιδάκης Γιώργος 1ος στην γενικη με 8/9
Εργαζάκη Ειρηνη 3ο κορίτσι (ισοβαθμία με το 1ο κορίτσι) 6/9
Παπαδάκης Μιχάλης 2,5/9 – 1η του συμμετοχή σε αγώνες γενικά 53ος στην γενικη
Κασκαμανίδης Γιώργος 2,0/9 – 1η του συμμετοχή σε αγώνες γενικά 55ος στην γενικη

Α΄ Γυμνασίου
Τσαπάκη Ασημένια 2ο κοριτσι (ισοβαθμια με το 1ο κοριτσι) 7/9
Σακλαμπανακης Δημ 10ος στην γενικη ισοβαθμια στην 7η θέση 6,5/9

Σακλαμπανάκης Δημήτρης

ΣΤ’ Δημοτικού
Τερζάκης Γιώργος 8ος στην γενικη ισοβαθμία στην 4η θέση 7/9
Ορφανάκη Κάλλια 5ο κορίτσι (ισοβαθμία με το 4ο κοριτσι) 6/9
Αργυρούδη Νεφέλη 23ο κορίτσι (ισοβαθμια με το 21ο) 4/9

Τερζάκης Γιώργος
Ορφανάκη Καλλιόπη

Ε’ Δημοτικού
Στρατιδάκης Γιώργος 55ος στην γενική με 5,5/9
Αποστολάκης Γιώργος 113ος στην γενική με 4/9
Μπακάλης Κωνσταντίνος 177ος στη γενική με 2/9 -σταμάτησε στον 4ο γύρο

Αποστολάκης Γιώργος
Μπακάλης Κωνσταντίνος

Δ’ Δημοτικού
Καρτσάκης Γιάννης 15ος στην γενική με 6,5/9
Παπαδάκης Νικόλας 49ος στην γενική με 5/9

Καρτσάκης Γιάννης
Παπαδάκης Νικόλας

Γ’ Δημοτικού
Καϊσερλής Νίκος 42ος στην γενική με 5,5/9


         Λόγω της πανδημίας, όλοι οι σκακιστικοί αγώνες, καθώς και οι προπονήσεις γίνονται και συνεχίζονται διαδικτυακά καθ’ όλη τη φετινή περίοδο, περιμένοντας με ανυπομονησία την επιστροφή στη ‘δια ζώσης’ κανονικότητα τους επόμενους μήνες, ακολουθώντας βέβαια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πανελλήνια Διαδικτυακά Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών 2021

Η ΕΣΟ προκηρύσσει το:
• 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2021) και το
• 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2021)

Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε μία τελική φάση στο χρονικό διάστημα:
• 13 έως 14 Μαρτίου τα ατομικά πρωταθλήματα για τους μαθητές-μαθήτριες των τάξεων: Γ΄δημοτικού, Δ΄δημοτικού, Ε΄δημοτικού και ΣΤ΄ δημοτικού
• 13 έως 14 Μαρτίου τα ομαδικά πρωταθλήματα των Γυμνασίων και των Λυκείων.
• 20 έως 21 Μαρτίου τα ατομικά πρωταθλήματα για τους μαθητές-μαθήτριες των τάξεων: Α΄Γυμνασίου, Β΄Γυμνασίου, Γ΄Γυμνασίου και Λυκείων
• 20 έως 21 Μαρτίου τα ομαδικά πρωταθλήματα των Δημοτικών Σχολείων.
Για να δείτε την προκήρυξη των αγώνων πατήστε εδώ.

Πανελλήνια Ομαδικά Πρωταθλήματα

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου 2021 θα λάβει μέρος το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα και το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε μία τελική φάση και οι συνθέσεις των ομάδων για το μεν ανοικτό πρωτάθλημα είναι τετραμελής για το δε πρωτάθλημα γυναικών είναι τριμελής χωρίς ηλικιακά όρια και στα δυο πρωταθλήματα.

Ο σύλλογός μας θα συμμετέχει με 6 ομάδες στο Ανοικτό Ομαδικό και με 1 ομάδα στο Ομαδικό Γυναικών. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://chess-results.com/tnr549398.aspx?lan=1&art=0

Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μας.

Πανελλήνιες Διαδικτυακές Διοργανώσεις 2021

Η ΕΣΟ προκηρύσσει τις παρακάτω διαδικτυακές διοργανώσεις για το 2021:

  • 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid & Blitz και το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών Rapid & Blitz. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 6 Φεβρουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου 2021.
  • 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα και το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μία τελική φάση που θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 20 Φεβρουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 2021.

Για να δείτε την προκήρυξη για τα ατομικά πρωταθλήματα πατήστε εδώ.

Για να δείτε την προκήρυξη για τα ομαδικά πρωταθλήματα πατήστε εδώ.

1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων για το 2020

Η ομάδα του ΟΦΗ θα συμμετάσχει στο 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων (26-28 Δεκεμβρίου) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BEACTIVE 2020-21 που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Την προκήρυξη του πρωταθλήματος μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαδικτυακά Τουρνουά

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και προκειμένου να βοηθήσουμε τους μαθητές μας, ξεκινάμε ξανά το Σάββατο 14 Νοεμβρίου τα διαδικτυακά μας τουρνουά με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

ΓκρουπΏρα ΈναρξηςΣύνδεσμος
Α’20:15https://www.chess.com/live#r=601729
Β’18:00https://www.chess.com/live#r=601726
Γ’16:00https://www.chess.com/live#r=601728

Οι αγώνες θα γίνονται στην πλατφόρμα chess.com στην οποία θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό. Αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας μπορείτε να δείτε εδώ.

ΟΦΗ – Μένουμε Σπίτι – Παίζουμε Σκάκι Ξανά!!!

Διαδικτυακά Μαθήματα

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων σχετικά με τον COVID-19 τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6944343490 (Χριστοδούλου Παναγιώτης), 6938236560 (Παναγιωτάκος Νίκος) και 6951417031 (Γιώργος Πρεδευτάκης)

Βαλκανικό Διαδικτυακό Νεανικό Πρωτάθλημα 2020

Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 το Βαλκανικό Διαδικτυακό Νεανικό Πρωτάθλημα 2020 που διοργάνωσε η Βαλκανική Σκακιστική Ομοσπονδία (Balkan Chess Federation). Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 5 ηλικιακές κατηγορίες: Open U18, U16, U14, U12, U10 και Girls U18, U16, U14, U12 U10 με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, rapid 25’ + 5’’.
Από την ακαδημία του ΟΦΗ συμμετείχε ο Γιώργος Παπιδάκης στην κατηγορία Open U16 και η 15χρονη Ειρήνη Εργαζάκη στην κατηγορία Girls U18.
Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://chess-results.com/tnr537026.aspx?lan=19&art=0&fed=GRE

Φιλική συνάντηση ΟΦΗ – ΟΑΧ μέσω διαδικτύου

Παρά τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε οι μικροί αθλητές του ΟΦΗ και του ΟΑΧ είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ένα δυνατό τεστ σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν τουρνουά, βελτιώνοντας την αγωνιστική τους κατάσταση.
Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής μέσω της πλατφόρμας Lichess, με νικήτρια την ομάδα του ΟΦΗ με σκορ 6-4.
Με τον ΟΦΗ αγωνίστηκαν οι Καπνιστού Μαρία, Τερζάκης Γιώργος, Γοραντωνάκης Γιώργος, Μπακάλης Κων/νος, Παπαδάκης Νικόλας και Βιανιτάκη Μιχαέλα.
Με την ομάδα του ΟΑΧ αγωνίστηκαν οι: Καλλιοντζάκη Εριέττα, Μαυρίδης Μάνος, Μπενάκης Γιάννος, Χριστοδουλάκης Μιχάλης, Κουράκης Αντώνης, Κοχυλάκης Γιώργος, Αυτζαγγελής Ζαχαρίας και Καλλιγέρης Γιάννης.

Σεβενίνγκεν Ενήλικοι – Ανήλικοι Ηρακλείου

Ξεκίνησε το τουρνουά Σεβενίνγκεν Ενήλικοι – Ανήλικοι Ηρακλείου υπό τη διοργάνωση του ΟΦΗ και του Λέων Κάντια. Το τουρνουά είναι έξι γύρων (17/10 έως 1/11) και οι αγώνες θα διεξάγονται στο εντευκτήριο του ΟΦΗ, με την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΕΣΟ.
Συμμετέχουν 12 σκακιστές (6 ανήλικοι και 6 ενήλικοι) οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα στην συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία λόγω του COVID-19 να παίξουν δυνατές παρτίδες βελτιώνοντας την αγωνιστική τους κατάσταση.
Τις κληρώσεις και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://chess-results.com/tnr538152.aspx?lan=1&art=3&rd=1 ενώ σύντομα θα αναρτηθούν και φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ (https://ofichessclub.gr/) αλλά και στη σελίδα fb https://www.facebook.com/ofichessclub
 

European Online Youth Individual & Team Chess Championship 2020

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20/9/2020 το European Online Youth Individual & Team Chess Championship 2020, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκάκι ECU.

Το πρωτάθλημα ήταν ατομικό αλλά υπήρξε ομαδική βαθμολογία χωρών και διεξήχθη διαδικτυακά. Οι Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν σε συγκεκριμένους χώρους υπό την αυστηρή επίβλεψη διαιτητών (δια ζώσης αλλά και μέσω κάμερας), στην Αθήνα στο εντευκτήριο του ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας, στη Θεσσαλονίκη στα εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη και στα Χανιά στο εντευκτήριο της ΣΑ Χανίων.

Στους αγώνες (9 γύροι rapid με χρόνο σκέψης 25΄+5΄΄), που διήρκησαν από Παρασκευή 18/9/20 ως την Κυριακή 20/9/20, δήλωσαν συμμετοχή 724 σκακιστές και σκακίστριες από 40 χώρες και θα διεξήχθη σε 4 ηλικιακές κατηγορίες.

Open U18, U16, U14, U12 και Girls U18, U16, U14, U12.

Σε κάθε μία από τις 8 κατηγορίες έγινε χωριστό πρωτάθλημα όπου αναδείχθηκαν οι νικητές των κατηγοριών. Τα 4 αγόρια από κάθε χώρα με το καλύτερο σκορ συνέθεσαν το σκορ της εθνικής ομάδας της χώρας, και έτσι προέκυψε η ομαδική κατάταξη. Τα αντίστοιχα ίσχυσαν και στα κορίτσια.

Τη χώρα μας εκπροσώπησαν οι παρακάτω επιλεγμένοι σκακιστές και σκακίστριες:

Ο12 Πούπαλος Νικόλαος

Ο12 Ταγκάλογλου Σάββας-Στέφανος

Ο12 Παπαϊωάννου Δημήτριος

G12 Παπαδοπούλου Μαριλένα

G12 Γκουτζούκη Αικατερίνη-Αργυρώ

G12 Τσαπάκη Ασημένια

O14 Φράγκος Βασίλειος

O14 Καραμίχος Μιχαήλ

O14 Σταματίου Ροδόλφος

G14 Καραβιτάκη Αντωνία

G14 ΚαλαμούκουΓιολάντα

G14 Τσάκωνα Μαρία

Ο16 Μακρίδης Δημήτριος

Ο16 Πατρελάκης Ευάγγελος

Ο16 Σπυρόπουλος Νικόλαος

G16 Κιούση Παναγιώτα

G16 Δερέκα Κωνσταντίνα

G16 Καραβιτάκη Ευαγγελία

O18 Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος

O18 Μήτσης Γεώργιος

O18 Κατωπόδης Δημήτριος

G18 Εργαζάκη Ειρήνη

G18 Χατζηπαναγιώτου Ασημένια

G18 Χρυσόγελου Αθανασία-Παναγιώτα

Η ελληνική ομάδα στα πρωτάθλημα των αγοριών πήρε την 11 θέση συγκεντρώνοντας 23 πόντους και των κοριτσιών την 14 με 22,5 πόντους.

Το σκόρ της εθνικής ομάδας διαμόρφωσαν οι

Ο12 Παπαϊωάννου Δημήτριος                     6          πόντοι

O14 Σταματίου Ροδόλφος                             6,5       πόντοι

Ο16 Μακρίδης Δημήτριος                            5,5       πόντοι

O18 Μήτσης Γεώργιος                                  5          πόντοι

G12 Γκουτζούκη Αικατερίνη-Αργυρώ      6          πόντοι

G14 Τσάκωνα Μαρία                                      6          πόντοι

G16 Καραβιτάκη Ευαγγελία                        5,5       πόντοι

G18 Εργαζάκη Ειρήνη                                    5          πόντοι

Πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτρια του ΟΦΗ Εργαζάκη Ειρήνη που εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην κατηγορία Κ18, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην  1η θέση από τις ελληνίδες συναθλήτριές της!!!

Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Πανελλήνιο TΟΥΡΝΟΥΑ U20 Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών
Τρίκαλα 17.08.2020 -23.08.2020

Oι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων (με υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Από τις ακαδημίες μας πήραν μέρος τρεις αθλητές στην κατηγορία νέων ανδρών, οι Μπροκαλάκης Χρήστος, Κουβίδης Γιάννης και Παπιδάκης Γιώργος (που είναι με υποσχετική φέτος στον Σ.Ο.Ηρακλείου).

Οι τρεις αθλητές προπονούνται μαζί στον σύλλογο μας με τον προπονητή μας Παναγιώτη Χριστοδούλου, ο οποίος τους στηρίζει τόσο σε σκακιστικό όσο και προσωπικό επίπεδο.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Γιώργος Παπιδάκης που φάνηκε ότι έχει δουλέψει αρκετά σε όλο αυτό το διάστημα που δεν υπήρχαν αγώνες και κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση με ισοβαθμία με την 3η θέση με 6,5/9 κερδίζοντας 94 μονάδες έλο! Πολύ καλά πήγαινε και ο Γιάννης Κουβίδης, ο οποίος είχε πολύ καλό σκορ μέχρι τον έβδομο γύρο, αλλά μετά το άγχος τον επηρέασε – ολοκλήρωσε τους αγώνες με 5/9. Ο Χρήστος Μπροκαλάκης πήγε και εκείνος πολύ καλά και τερμάτισε με το αξιόλογο 5,5/9.

Μπορείτε να βρείτε την τελική βαθμολογία εδώ:

http://chess-results.com/tnr529890.aspx?lan=1&art=1&rd=9&turdet=YES

Και περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ:

https://u20chess2020trikala.gr

Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα U16 Παίδων-Κορασίδων
Αθήνα Περιστέρι, 28.08.2020 – 03.09.2020

Τα Νεανικά Πρωταθλήματα χωρίστηκαν σε δύο φάσεις φέτος, με Νότιο και Βόρειο Τομέα μέχρι τα 14 και τα U16 έγιναν όλα στην Αθήνα.

Λόγω των συνθηκών η μαζική συμμετοχή ήταν δύσκολη, ωστόσο από τις ακαδημίες μας μπόρεσαν να συμμετάσχουν οι Γιώργος Παπιδάκης και Κουβιδης Γιάννης. Και οι 2 έπαιζαν στην κατηγορία Αγόρια U16. Και οι δύο έδειξαν πολύ ενδιαφέρον και μαχητικό σκάκι.

Ο Γιώργος Παπιδάκης τερμάτισε 3ος με 6,5/9 και +58 μονάδες έλο, συνεχίζοντας την πολύ καλή εμφάνιση από τα Τρίκαλα και εκτός από την θέση κέρδισε και μοριοδότηση 7% για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο. Ακριβώς πίσω από τον Γιώργο στην 4η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Κουβίδης με 6/9. Ο Γιάννης έδειξε ότι μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά και είναι πολύ κοντά σε μια ακόμα καλύτερη θέση. 

Μπορείτε να βρείτε την τελική βαθμολογία εδώ:

http://chess-results.com/tnr533246.aspx?lan=1&art=1&rd=9&fed=GRE

Και περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ:

https://chessfed.gr/youth2020/

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά ότι καλύτερο για το μέλλον!            

Διαδικτυακά Μαθήματα

Αγαπητοί γονείς,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα υπάρξει και η δυνατότητα λόγω των συνθηκών, εάν συμπληρωθεί ικανός αριθμός παιδιών, να γίνονται και διαδικτυακά μαθήματα.
Σε περίπτωση που το παιδί σας επιθυμεί να λάβει μέρος στα διαδικτυακά μας μαθήματα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να δημιουργήσουμε τα αντίστοιχα γκρουπ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους προπονητές μας:
Παναγιώτη Χριστοδούλου στο 6944343490
Νίκο Παναγιωτάκο στο 6938236560

Έναρξη Μαθημάτων

Ξεκινάμε τα μαθήματά μας για τη νέα σχολική χρονιά 2020 – 2021 τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 16:00-20:30. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους προπονητές μας κ. Παναγιώτη Χριστοδούλου και κ. Νίκο Παναγιωτάκο στα 6944343490 και 6938236560 αντίστοιχα.

Καλοκαιρινά Τουρνουά

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα μεγάλα μετά-κορονοϊού σκακιστικά τουρνουά στην Ελλάδα, με αρκετές συμμετοχές για τα δεδομένα της εποχής και με την εφαρμογή του Αγωνιστικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της ΕΣΟ.
Πιο συγκεκριμένα στην Ικαρία από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου έλαβε χώρα το 43ο Διεθνές τουρνουά “Ίκαρος 2020” με 73 συμμετοχές από πέντε χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Λετονία, ΗΠΑ) . Μοναδική συμμετοχή από όλη την Κρήτη είχε η αθλήτρια του συλλόγου μας Καλλιόπη Ορφανάκη η οποία κατάφερε να ανεβάσει το διεθνές της  ΕΛΟ στις 1394 μονάδες!!!

Ορφανάκη Καλλιόπη – 43ο Διεθνές τουρνουά “Ίκαρος 2020”

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου το 13ο Διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας με 157 συμμετοχές από 19 χώρες. Από τον ΟΦΗ συμμετείχαν οι αθλητές μας Καδιάνης Γιώργος, Κουβίδης Γιάννης, Ματθαιάκη Νεφέλη και Παπιδάκης Γιώργος, οι οποίοι μετά από ομολογουμένως δύσκολους αγώνες κατάφεραν να κάνουν πολύ καλές εμφανίσεις. Να σημειωθεί η εντυπωσιακή επίδοση της Ματθαιάκης Νεφέλης η οποία αύξησε το διεθνές της ΕΛΟ κατά  97,6 μονάδες!!!

Ματθαιάκη Νεφέλη – 13ο Διεθνές τουρνουά Παλαιόχωρας
Καδιάνης Γιώργος – 13ο Διεθνές τουρνουά Παλαιόχωρας

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!!!

Προσεχείς Διοργανώσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2020
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
4 – 6 Σεπτεμβρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου Τελετή Έναρξης 10:00
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 1ος – 3ος Γύρος Έναρξη 10:30
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 4ος – 7ος Γύρος Έναρξη 16:00

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 1ος – 3ος Γύρος Έναρξη 13:00
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 4ος – 5ος Γύρος Έναρξη 18:00
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 6ος – 9ος Γύρος Έναρξη 10:00

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: https://chessfed.gr/sxolika2020/

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
16 ΕΤΩΝ
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
28 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Ο αθλητικός νόμος 4115/30.01.2013 (ΦΕΚ 24/ΤΕΥΧΟΣ Α’/30.1.2013) προβλέπει στο άρθρο 38 παράγραφος 1 και 2 παροχές για τους 3 πρώτους νικητές των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Παίδων – Κορασίδων (μέχρι 16 ετών).
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των πρωταθλημάτων: https://chessfed.gr/youth2020/

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα μαθήματα του συλλόγου μας θα συνεχιστούν όπως κάθε χρόνο μέχρι τέλη Ιουνίου.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας τα μαθήματα και οι αγώνες δεν επιτρέπονται ακόμα σε κλειστούς χώρους για προληπτικούς λόγους. Οπότε θα συνεχίσουμε διαδικτυακά τα μαθήματα και τα τουρνουά όπως μέχρι τώρα.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με προσωπικό μήνυμα ή τηλεφωνικά.

Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!

H Φάρμα του Διαδικτύου

Αυτόν τον καιρό που μένουμε σπίτι και χρησιμοποιούμε τις ψηφιακές τεχνολογίες πολύ περισσότερο από ποτέ, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το πανευρωπαϊκά διακεκριμένο παιδικό βιβλίο “Η Φάρμα του Διαδικτύου” για την προώθηση του ψηφιακού αλφαβητισμού στα μικρά παιδιά υπάρχει πια και ως app στο Google Play και στο Apple Store.

Το app διατίθεται στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα και περιέχει τα εξής:

  • 5 ιστορίες με 46 διαδραστικές οθόνες εμπλουτισμένες με κινούμενες εικόνες
  • Δυνατότητα επιλογής ήχου για να ακούτε τις ιστορίες και ταυτόχρονα να τονίζεται το σχετικό κείμενο
  • Δυνατότητα ανάγνωσης των ιστοριών μόνοι σας, εξερευνώντας κάθε οθόνη
  • Κουίζ στο τέλος κάθε ιστορίας με εναλασσόμενες ερωτήσεις και με δυνατότητα απόκτησης του «Πιστοποιητικού Γνώσεων της Φάρμας του Διαδικτύου»
  • Επιλογή «Το μικρό Λεξικό της Φάρμας του Διαδικτύου», με απλή επεξήγηση βασικών όρων που συναντάμε στις ιστορίες
  • Επιλογή «Οι βασικοί κανόνες του Διαδικτύου», με 12 απλούς κανόνες ορθής χρήσης
  • 46 παζλ με 3 επίπεδα δυσκολίας για κάθε παζλ
  • 46 σχέδια για ζωγραφική, βασισμένα στις εικονογραφήσεις των ιστοριών

Επιπλέον σας προωθούμε το διασκεδαστικό, επιμορφωτικό παιχνίδι “Νίκησε τον Ιό”, που δημιούργησε  η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά μαζί με την κυρία Janice Richardson για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μέσα από τα παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολύ σημαντικά πράγματα για το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε, αλλά και να προστατεύσουμε και τους άλλους από τον κορωνοϊό.

Το παιχνίδι, συνοδεύεται μαζί με το ειδικό φυλλάδιο για γονείς με περαιτέρω προτάσεις για χρήσιμες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας όσο μένετε σπίτι.

Πηγή: saferinternet.gr

Συνεχίζουμε δυναμικά!!!

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου θα υπάρξει live μετάδοση των αγώνων του A’ Γκρουπ στις 20:00 από τον προπονητή του συλλόγου μας κ. Παναγιώτη Χριστοδούλου. Συντονιστείτε όλοι στο https://www.twitch.tv/ofichessclub !!!Τώρα οι γονείς αλλά και όλοι οι φίλοι του σκακιού, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν online τις παρτίδες των παιδιών.

Μας το ζητήσατε το κάναμε… Τώρα και Open Ελβετικό με περισσότερο χρόνο για τους σκεπτικούς!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διακόπηκαν μόλις ξεκίνησαν οι αγώνες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων Κρήτης.  Πιο συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου άρχισαν οι αγώνες του πρώτου γύρου στις κατηγορίες του προκριματικού ομίλου ανόδου Α΄ Εθνικής, με τα εξής αποτελέσματα:

ΟΦΗ – ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου    9,5 – 0

Ο.Α.Α. Ηράκλειο – ΟΦΗ ‘2000’      8 – 2

Σ.Ο. Ανωγείων – Κύδων Χανίων  3,5 – 6,5

Ο.Φ.Σ. Χανίων – Κάισσα Χανίων   6 – 4

Οι υπόλοιποι αγώνες είχαν προγραμματιστεί για τις 14-22 Μαρτίου, όμως η ΕΣΟ έχει αναστείλει όλο το αγωνιστικό της πρόγραμμα λόγω …κορονοϊού.  Έτσι είναι άγνωστο πότε θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

            Ο ΟΦΗ νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την ομάδα του Λατώ και έκανε μια καλή αρχή για την επιστροφή του στην Α΄ Εθνική.  Την ομάδα αποτελούσαν οι Παναγιώτης Χριστοδούλου, Νίκος Σερπετσιδάκης, Νίκος Παναγιωτάκος, Νίκος Καζάκος, Εύα Σερπετσιδάκη, Ειρήνη Εργαζάκη, Νεφέλη Ματθαιάκη, Χρήστος Μπροκαλάκης, Γιάννης Κουβίδης και Γιώργος Τερζάκης.

            Η δεύτερη ομάδα του ΟΦΗ, ο ΟΦΗ ‘2000’ έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι στην ισχυρή ομάδα του ΟΑΑΗ.  Με την ομάδα αγωνίστηκαν οι εξής:  Ιάκωβος Καδιάνης, Μανόλης Φραγκιαδάκης, Γιώργος Πρεδευτάκης, Γιώργος Πετράτος, Άργυ Βαρβεράκη, Νικολέτα Μαυράκη, Άννα-Μαρία Νύκταρη, Αριστοφάνης Χουρδάκης, Μηνάς Νύκταρης και Μάνος Δασκαλάκης.

            Ωστόσο λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, έχουν κλείσει όλοι οι αθλητικοί χώροι κι έχει ανασταλεί η λειτουργία του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ. Παρ’ όλα αυτά όμως, τα μαθήματα σκακιού συνεχίζονται διαδικτυακά και προχωράμε στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και διεξαγωγή τουρνουά με όσους μαθητές έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους. Πιο συγκεκριμένα αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε τα εξ αποστάσεως μαθήματα σε ημέρες και ώρες από τους προπονητές του συλλόγου. Ξεκινάμε λοιπόν την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 20:00 στο 1ο διαδικτυακό τουρνουά “ΟΦΗ – Μένουμε Σπίτι – Παίζουμε Σκάκι!!!”. Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.chess.com/live#r=170017.  Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και όσοι γνωστοί και φίλοι αγαπούν το σκάκι ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ΟΦΗ. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6944343490 (Παναγιώτης Χριστοδούλου), 6938236560 (Νίκος Παναγιωτάκος). Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε δημιουργικά και εποικοδομητικά το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονική μας ροή και πάλι. Μένουμε Σπίτι – Γινόμαστε μια μεγάλη παρέα – Παίζουμε Σκάκι!!!

            Ακόμη τρεις μεγάλες διακρίσεις είχαμε για τους σκακιστές από τις ακαδημίες του ΟΦΗ, αφού η Ειρήνη Εργαζάκη, ο Αλέξανδρος Κοτσίνης και ο Γιώργος Παπιδάκης συμπεριλήφθηκαν στις προεθνικές ομάδες νεανίδων και εφήβων μέχρι 18 ετών για το 2020, της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) Η συγκρότηση των προεθνικών ομάδων εφήβων – νεανίδων μέχρι 18 ετών του 2020, σύμφωνα με τα ισχύοντα κριτήρια της Ε.Σ.Ο., έγινε μετά από εισήγηση του εφόρου εθνικών ομάδων κ. Μιχάλη Καλοσκάμπη και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο., αφού αξιολόγησε την 1η θέση της Εργαζάκη στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων U18 και την 3η και 4η θέση των Κοτσίνη και Παπιδάκη στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων U18.

Εξ αποστάσεως μαθήματα και τουρνουά…

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
μετά την αναστολή των μαθημάτων στο σύλλογό μας λόγω των τελευταίων εξελίξεων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προχωράμε στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και στην εξ αποστάσεως διεξαγωγή τουρνουά με όσους μαθητές έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους.
Πιο συγκεκριμένα αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε τα εξ αποστάσεως μαθήματα στα τμήματά μας σε ημέρες και ώρες που θα σας ενημερώσουν οι προπονητές του συλλόγου.
Για το λόγο αυτό θα απαιτηθεί η δημιουργία ενός λογαριασμού στο Skype (δωρεάν).
Για τη συμμετοχή σας στα εξ αποστάσεως τουρνουά θα απαιτηθεί ένας λογαριασμός στο chess.com (δωρεάν).

Ξεκινάμε λοιπόν αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου και σας περιμένουμε το βραδάκι στις 20:00 στο 1ο μας διαδικτυακό τουρνουά “ΟΦΗ-Μένουμε Σπίτι-Παίζουμε Σκάκι!!!”
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μία ώρα πριν την έναρξη του τουρνουά στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.chess.com/live#r=170017
Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και όσοι γνωστοί και φίλοι αγαπούν το σκάκι ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ΟΦΗ.

Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε δημιουργικά και εποικοδομητικά το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονική μας ροή και πάλι.
Μένουμε Σπίτι – Γινόμαστε μια μεγάλη παρέα – Παίζουμε Σκάκι!!!

Αναστολή μαθημάτων

Αγαπητοί γονείς, μετά από στενή παρακολούθηση των εξελίξεων στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και των εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, για προληπτικούς λόγους, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σκάκι στον σύλλογό μας το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι νεωτέρας.

Δεν πανικοβαλλόμαστε – Ενημερωνόμαστε – Πράττουμε Υπεύθυνα!!!