8ος στο Παγκόσμιο ο Ταμιωλάκης

Στο διάστημα 01-04/05 πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rapid και Blitz στο ξενοδοχείο Rodos Palace στην Ρόδο. Με τη συμμετοχή 331 παικτών από 40 χώρες, ήταν η πρώτη μαζική διοργάνωση στο αγωνιστικό ημερολόγιο της FIDE για το 2022.
Από τον σύλλογό μας, στην κατηγορία U8, συμμετείχε ο φοβερός Γρηγόρης Ταμιωλάκης που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, και δείχνει ότι μπορεί και παλεύει ακόμα και με “θηρία” σε Παγκόσμια κλίμακα.
Ο Γρηγόρης κατέκτησε την 8η θέση στο Rapid σε ισοβαθμία με την 6η, ενώ διεκδίκησε ακόμα και την 3η θέση που κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα.

Ο πατέρας του Γρηγόρη κ. Ιωάννης Ταμιωλάκης  χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Οι δυνατές παρτίδες, αγωνιστικές εμπειρίες, σκακιστικές παρέες αλλά και διαφορετικές νοοτροπίες που απλόχερα πρόσφερε η συμμετοχή σε μία τέτοια παγκόσμια διοργάνωση αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το αγωνιστικό του μέλλον.
Από τις “αστείες” στιγμές της διοργάνωσης, ο Γρηγόρης στο διάλειμμα, πριν τον καθοριστικό 7ο γύρο, ανέμελος να τρώει το τοστάκι του, όσο ο Ινδός αντίπαλός του καθόταν απέναντι, με τη συνοδεία 2 (!!!) προπονητών, προετοιμαζόταν για να τον αντιμετωπίσει, αλλά και μετά την παρτίδα, έχοντας χάσει ο Ινδός, ανέλυε μαζί τους την παρτίδα!”

 Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες εδώ:
Για το Rapid
https://chess-results.com/tnr633592.aspx?lan=1&art=1&rd=9&fedb=GRE&fed=GRE&flag=30
Για το Blitz
http://chess-results.com/tnr633936.aspx?lan=1&art=1&rd=9&flag=30