1η Φάση Ατομικών Πρωταθλημάτων Κρήτης 2020

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της 1ης φάσης για τα Ατομικά Πρωταθλήματα Κρήτης 2020. Η φάση αυτή αφορά τα Πρωταθλήματα που διεξάγονται σε κάθε Νομό και τα οποία ξεκίνησαν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα στα Αγόρια υπάρχουν οι κατηγορίες Α12, Α14 και Α16, από τις οποίες προκρίνονται στην Τελική Φάση οι δυο πρώτοι από τα Πρωταθλήματα Νομών Ηρακλείου και Χανίων και ο 1ος από τους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου, δηλαδή 2 + 2 + 1 + 1 = 6 προκρίσεις.

Στις κατηγορίες Α8 και Α10, οι δυο πρώτοι από όλα τα Πρωταθλήματα Νομών προκρίνονται για την Τελική Φάση Κρήτης, δηλαδή 2 + 2 + 2 + 2 = 8 προκρίσεις.

Στα Κορίτσια, στις κατηγορίες Κ12, Κ14 και Κ16, προκρίνονται επίσης οι δυο πρώτες από τα Πρωταθλήματα Νομών Ηρακλείου και Χανίων και η 1η από τους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου, δηλαδή 2 + 2 + 1 + 1 = 6 προκρίσεις.

Αντίστοιχα στις κατηγορίες Κ8 και Κ10, οι δυο πρώτες από όλα τα Πρωταθλήματα Νομών προκρίνονται για την Τελική Φάση Κρήτης, δηλαδή 2 + 2 + 2 + 2 = 8 προκρίσεις.

Από τις ομάδες του ΟΦΗ και ΟΦΗ 2000 υπήρχαν πολλές συμμετοχές στις περισσότερες κατηγορίες όπως φαίνεται παρακάτω.

ΑΓΟΡΙΑ

Α08: Αποστολάκης Ιωάννης, Ταμιωλάκης Γρηγόρης, Κελαϊδής Γιώργος , Καγιάμης Παναγιώτης, Μαθιουδάκης Νίκος (5 συμμετοχές)

Α10: Γοραντωνάκης Γιώργος, Μπακάλης Κωνσταντίνος, Καρτσάκης Ιωάννης, Καπνιστός Αλέξανδρος, Παπαδάκης Νίκος, Δασκαλάκης  Άγγελος, Αποστολάκης Γιώργος, Γραμματικάκης Γιώργος, Ψαρολογάκης Γιάννης, Κηλαϊδάκης Γιάννης, Παπαχρονάκης  Έκτορας, Χναράκης Χρήστος, Χναράκης Γιώργος (13 συμμετοχές)

Α12: Σακλαμπανάκης Δημήτρης, Τερζάκης Γιώργος, Νύκταρης Μηνάς, Δασκαλάκης Μάνος, Ψυκάκος Ιωάννης, Ψυκάκος Νικήτας, Κοντογιωργάκης Σταύρος (7 συμμετοχές)

Α14: Καζάκος Νίκος, Χουρδάκης Αριστοφάνης, Φραγκιαδάκης Νίκος, Πατρουδάκης Δημήτρης (4 συμμετοχές)

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Κ08: Προκοπάκη Ελισσώ, Μπακάλη Αναστασία (2 συμμετοχές)

Κ10: Βιανιτάκη Μιχαέλα, Μελισουργάκη Νίκη (2 συμμετοχές)

Κ12: Νύκταρη Άννα Μαρία, Σακλαμπανάκη Ελένη, Μελισουργάκη Κατερίνα, Αργυρούδη Νεφέλη, Μαθιουδάκη Άννα-Μαρία (5 συμμετοχές)

Κ14: Καρούζου Μελίνα (1 συμμετοχή)

Κ16: Μαυράκη Νικολέτα (1 συμμετοχή)

Τέλος, από το Λασίθι είχαμε την πρόκριση της αθλήτριάς μας Ορφανάκης Καλλιόπης στην κατηγορία Κ12.

Πιο αναλυτικά στην κατηγορία Κ08 η Προκοπάκη Ελισσώ είχε μια άνετη επικράτηση και τερμάτισε 1η με 5/6.

Στα Κ10 αξίζει να σημειωθεί, ότι η μικρή στην κατηγορία της Βιανιτάκη Μιχαέλα συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση όταν στο τελευταίο παιχνίδι  της «γλίστρησε» η νίκη μετά από ένα επιπόλαιο λάθος σε μια κατά τα αλλά εξαιρετική παρτίδα και έμεινε στην 3η θέση.

Στα Κ12 η Νύκταρη Άννα-Μαρία είχε μια πολύ καλή εμφάνιση και έχασε μόνο από την 1η Tσαπάκη και πηρέ δίκαια τη 2η θέση που της δίνει και την πρόκριση.

Στα Κ14 η Καρούζου Μελίνα έχοντας σίγουρη την πρόκριση λόγω μικρής συμμέτοχης μεταφέρει τη νίκη της στην τελική φάση.

Στα Α10 είχαμε τη φοβερή εμφάνιση του Γιώργου Γοραντωνάκη με το απόλυτο 7/7, αποδίδοντας πολύ καλό και σταθερό σκάκι σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, κερδίζοντας εμφατικά την 1η θέση.

Πολύ καλή επίσης ήταν η εμφάνιση του Κωνσταντίνου Μπακάλη που βγήκε 3ος καθώς και οι Καρτσάκης και Καπνιστός που ισοβαθμήσαν στην 4η θέση οντάς μικροί στην κατηγορία τους,  αφήνοντας υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά.

Στα Α12 εξαιρετική εμφάνιση είχαμε από τον Σακλαμπανάκη Δημήτρη που επίσης κατάφερε το απόλυτο 7/7, παίζοντας με όλους τους ανταγωνιστές και πιάνοντας πολύ καλή απόδοση κατάφερε να τους κερδίσει όλους!

Συναρπαστική μάχη έγινε για την 2η θέση καθώς υπήρξε τριπλή ισοβάθμια  Τερζάκης, Καλαϊτζάκης, Νύκταρης, με τα κριτήρια να δίνουν την 2η θέση και την πρόκριση στον Γιώργο Τερζάκη που αν και μικρός στην κατηγορία του, έπαιξε πολύ καλό σκάκι. Την φωτιά στην μάχη για την 2η θέση πυροδότησε ο Νύκταρης Μηνάς με τη νίκη του επί του Τερζάκη που όμως δεν στάθηκε αρκετή για την πρόκριση.

Στα Α14 ο Καζάκος Νίκος, αήττητος με 6/7 απέδειξε την ανωτερότητα του και με σταθερό σκάκι κατάφερε να βγει 1ος και να προκριθεί.

Επίσης, στον Άγιο Νικόλαο η αθλήτριά μας Κάλλια Ορφανάκη στο ματς με την Κοζύρη Κατερίνα κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος, αφού έχασε το 1ο παιχνίδι, κέρδισε το 2ο και γυρίζοντας το ματς σε 1-1 πήρε την πρωτιά και την πρόκριση στον αγώνα μπαράζ ράπιντ .

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη παρουσία των αθλητών και αθλητριών του ΟΦΗ και ΟΦΗ 2000 στους συγκεκριμένους αγώνες όπου στις μικρές ηλικίες μέχρι <12 ετών είχαμε 34 από τις 55 συμμετοχές και 40 στις 78 συνολικά ενώ είχαμε 8 προκρίσεις συνολικά (7 από Ηράκλειο και 1 από Λασίθι).

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριές μας για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν παίζοντας ωραίες παρτίδες και να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε αυτούς που προκρίθηκαν στα Τελικά Κρήτης που θα διεξαχθούν τα επόμενα δυο σαββατοκύριακα δηλαδή στις 1-2 και 8-9 Φεβρουαρίου 2020.

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να δείτε εδώ.