logo-1

Στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας η Σκακιστική Ομάδα του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική Κατηγορία!!

Την 17η θέση από τις 34 ομάδες και την παραμονή στην κατηγορία της Α’ Εθνικής Κατηγορίας εξασφάλισε φέτος η Σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ. Οι αγώνες διεξήχθησαν το διάστημα 25-30 Αυγούστου στην Αθήνα στον Πολυχώρο Μάνος Λοίζος στην Νίκαια. Το σύστημα των αγώνων ήταν Ελβετικό 7 γύρων και η ομάδα μας πέτυχε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.
Οι συνθέσεις των ομάδων είναι 10μελής με τον εξής τρόπο: oι πρώτες 4 σκακιέρες είναι γενικές, η 5η είναι γυναικεία, η 6η νέα γυναίκα κάτω των 20 χρονών, η 7η νεάνιδα κάτω των 16 χρονών, η 8η νέος άντρας-γυναίκα κάτω των 20 χρονών, η 9η αγόρι-κορίτσι κάτω των 16 χρονών και η 10η αγόρι-κορίτσι κάτων των 12 χρονών. Σε όλες τις σκακιέρες επιτεύχθηκαν πολύ όμορφα και δυνατά αποτελέσματα που όμως δεν κατόρθωσαν να ανεβάσουν την ομάδα πιο ψηλά στην τελική κατάταξη.
Με την ομάδα μας αγωνίστηκαν 12 παίχτες με τα εξής αποτελέσματα:
1η σκακιέρα: Χριστοδούλου Παναγιώτης 4 πόντους σε 7 αγώνες
2η σκακιέρα: Βλάχος Κυριάκος 2,5 πόντους σε 5 αγώνες
3-4 σκακιέρα: Παπιδάκης Γιώργος 1 πόντο σε 5 αγώνες
                        Παναγιωτάκος Νίκος 3 πόντους σε 5 αγώνες
                        Καδιάνης Γιώργος 2 πόντους σε 4 αγώνες
5η σκακιέρα: Σερπετσιδάκη Εύα 2,5 πόντους σε 7 αγώνες
6η σκακιέρα: Πάσογλου Νικολέττα 2,5 πόντους σε 7 αγώνες
7η σκακιέρα: Τσαπάκη Ασημένια 5,5 πόντους σε 7 αγώνες
8η σκακιέρα: Κουβίδης Γιάννης 3 πόντους σε 5 αγώνες – αγωνίστηκε και στην 4η σκακιέρα σε 2 μάτς
                      Μπροκαλάκης Χρήστος 2 πόντους σε 4 αγώνες
9η σκακιέρα: Καζάκος Νίκος 3,5 πόντους σε 7 αγώνες
10η σκακιέρα: Κοντογιάννη Βίβιαν 5 πόντους σε 7 αγώνες
Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς ήταν η υποχρεωτική απουσία των ξένων παιχτών από το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα οι ομάδες να παίξουν στηριζόμενες αποκλειστικά στις ακαδημίες τους. Αυτό ήταν μια μεγάλη αλλαγή στη δυναμική των ομάδων και για την ομάδα του Ο.Φ.Η. Η συμμετοχή στην φετινή Α’ Εθνική ήταν περισσότερο αναγνωριστική και προσαρμοστική στο νέο καθεστώς. Του χρόνου σκοπός της ομάδας είναι να πετύχει μία πολύ δυνατή συμμετοχή με την κατάκτηση μιας πολύ υψηλής θέσης!
Ένα ΠΟΛΎ ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ από όλα τα μέλη της ομάδας στον Αρχηγό της αποστολής μας Μπάμπη Στεφανάτο που ήταν πάντα δίπλα μας στους αγώνες, στηρίζοντας την προσπάθειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πέρα από την οργάνωση για την διαμονή μας, μετακινήσεις κτλ, σε κάθε γύρο σήκωνε το super market και εφοδίαζε τους παίκτες με νερά, σοκολατίτσες, μπάρες κ.α για βέλτιστη απόδοση και ψυχολογία!
Τα αποτελέσματα των αγώνων και τις βαθμολογίες μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://chess-results.com/tnr806558.aspx?lan=1&art=20&snr=8