Δυο μετάλλια και πολλές επιτυχίες για το σκάκι του ΟΦΗ στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα 2023

Για ακόμα μια χρονιά το σκάκι του ΟΦΗ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων έως 16 ετών.

Η Βίβιαν Κοντογιάννη, με επτά νίκες σε επτά αγώνες, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία κοριτσιών έως 12 ετών. Η Βίβιαν, η οποία είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο και στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, έπαιξε εντυπωσιακές παρτίδες και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, έχοντας μεγάλη διαφορά από την δεύτερη αθλήτρια. Πρόκειται για ακόμα μια επιτυχία για ένα από τα λαμπρά αστέρια της ομάδας μας.

Ο Γρηγόρης Ταμιωλάκης, σε κατηγορία με τεράστιο ανταγωνισμό, κατάφερε να ξεχωρίσει και να βρεθεί και πάλι, όπως και πέρσι, στα μετάλλια. Με 6.5 πόντους σε 9 αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία αγοριών έως 10 ετών συνεχίζοντας το σερί σημαντικών επιτυχιών που έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια.

7ος στην Ελλάδα ο Νίκος Καζάκος, στα αγόρια έως 16 ετών. Ο Νίκος έκανε ένα πάρα πολύ καλό τουρνουά έχοντας 5.5/7, αλλά στους τελευταίους δύο γύρους δεν κατάφερε να επικρατήσει χάνοντας για λίγο μια θέση στην 3άδα.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιάννη Καρτσάκη στα Αγόρια εώς 12 ετών, φέρνοντας μάλιστα ισοπαλία με τον φετινό Πρωταθλητή Ελλάδος της ηλικίας του.

Συμμετείχαν αρκετά παδιά για πρώτη φορά στα Πανελλήνια και κέρδισαν σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις.

Η ομάδα μας είχε μια από τις μεγαλύτερες αποστολές στους αγώνες, καθώς συμμετείχε με δώδεκα παιδιά, σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Αυτό αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας μας.

Αναλυτικά οι συμμετοχές και οι βαθμολογίες:

Αγόρια 16: Νίκος Καζάκος (5.5/9)
Αγόρια 14: Γιώργος Τερζάκης (4/9)
Αγόρια 12: Γιάννης Καρτσάκης (5/9)
Αγόρια 10: Γρηγόρης Ταμιωλάκης (6.5/9), Κωνσταντίνος Ζάχος (4.5/9), Πάτροκλος Καρτσάκης (2.5/9)
Αγόρια 8: Μιχάλης Ορφανάκης (3/9)
Κορίτσια 14: Κάλλια Ορφανάκη (4.5/9)
Κορίτσια 12: Βίβιαν Κοντογιάννη (7/7)
Κορίτσια 10: Σοφία Ρεμεδιάκη (3/7), Αναστασία Σερλιδάκη (3/7)
Κορίτσια 8: Μαρκία Γιαρμενίτη (3/7)

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους γονείς που είναι δίπλα τους και στους προπονητές μας Παναγιώτη Χριστοδούλου, Άργυ Βαρβεράκη και Στέλιο Βαρδάκη!

Τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://chess-results.com/tnr780356.aspx?lan=1&art=1&rd=7&fed=GRE