Χρυσή η Ασημένια!!!

Ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών μέχρι 20 ετών για το έτος 2023. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην πολύ όμορφη πόλη των Τρικάλων στο Λαογραφικό Μουσείο από τις 18 έως 24 Απριλίου.
Συμμετείχαν 46 σκακιστές και 35 σκακίστριες από όλη την Ελλάδα. Από τον ΟΦΗ συμμετείχε στις Νέες Γυναίκες η Ασημένια Τσαπάκη.

Η Ασημένια ξεκίνησε στο No 7 της αρχικής κατάταξης σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με μεγάλες ανατροπές.
Παίζοντας πολύ καλά και σταθερά από την αρχή του τουρνουά και καθώς άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της παρτίδα με παρτίδα, η Ασημένια κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή σημειώνοντας 7,5 πόντους σε 9 αγώνες και να στεφθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2023 στην κατηγορία Νέων Γυναικών μέχρι 20 ετών, ενώ είναι μόλις 15 ετών!!!

Η συστηματική μελέτη, η υπομονή και η επιμονή που έχει δείξει η Ασημένια τα τελευταία χρόνια επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς είχε τερματίσει 3 φορές στη 2η θέση και συνέχισε να προσπαθεί, να το κυνηγάει και να αγωνίζεται για να πετύχει τον στόχο της!!

Με την επιτυχία της αυτή κέρδισε επίσης πριμοδότηση 10% για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μεξικό και πρόκριση για το Κλειστό Πρωτάθλημα Ελλάδος Γυναικών 2024!!!

Πολλά συγχαρητήρια στην Ασημένια και στον προπονητή του ΟΦΗ Παναγιώτη Χριστοδούλου, ο οποίος ήταν στο πλευρό της σε όλο αυτό το ταξίδι!

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ:

https://chess-results.com/tnr741618.aspx?lan=1&art=9&fed=GRE&snr=7