Σκακιστική Γιορτή!!!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη, στο ξενοδοχείο Apollonia, στο Γάζι το σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου η διοργάνωση του Ομαδικού Κυπέλλου Κρητικής Φιλίας 2019. Η διοργάνωση αυτή έγινε ξανά μετά από 10 χρόνια και την τίμησαν 20 ομάδες και πάνω από 150 αθλητές, από όλη την Κρήτη. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εορταστικό και όλοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι με την διοργάνωση και τους αγώνες.
Ο σύλλογος μας στήριξε στο μέγιστο την διοργάνωση, καθώς συμμετείχαμε με τέσσερις ομάδες: ΟΦΗ 1, ΟΦΗ 2, ΟΦΗ «2000» 1 και ΟΦΗ «2000» 2 και συνολικά 35 αθλητές εκ των οποίων 27 ήταν παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου.
Πιο αναλυτικά στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ (ΟΦΗ 1) συμμετείχαν οι προπονητές της ομάδας μας Χριστοδούλου Παναγιώτης και Παναγιωτάκος Νίκος καθώς και τα μεγαλύτερα από τα παιδιά που θα στελεχώσουν την ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων: Κουβίδης Γιάννης, Μπροκαλάκης Χρήστος, Παπιδάκης Γιώργος, Καζάκος Νίκος και Εργαζάκη Ειρήνη. Η ομάδα αυτή αναδείχθηκε 2η και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Η 1η θέση κρίθηκε στο ματς με την πρώτη ομάδα της ΣΑΧ, όπου κατέβασε πολύ δυνατή σύνθεση. Τελικά όμως η ομάδα μας ηττήθηκε με 4-2 δίνοντας πολύ δυνατές μάχες και έχοντας την δυνατότητα να ισοφαρίσει ή ακόμα και να πάρει την νίκη.
Ωστόσο, την παράσταση έκλεψαν τα νέα παιδιά του ΟΦΗ, που κάνοντας 3 νίκες και μια ισοπαλία φτάσανε να παίζουνε τελευταίο γύρο στα ψηλότερα τραπέζια της διοργάνωσης, ανάμεσα σε μεγαλύτερους ηλικιακά παίχτες. Συγκεριμένα στον τελευταίο γύρο έπαιζαν με την 4η ομάδα της τελικής κατάταξης και κατάφεραν σε ένα ματς με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και ηλικίας να σημειώσουν δύο εντυπωσιακές νίκες (του Τερζάκη επί του Κεαλάρ και της Ορφανάκη επί του Ροδιτάκη). Την ομάδα αυτή απάρτισαν οι: Mατθαιάκη Νεφέλη, Γοραντωνάκης Γιώργος, Καρούζου Μελίνα (οι οποίοι επίσης θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Παίδων-Κορασίδων στην Θεσσαλονίκη), Σακλαμπανάκης Δημήτρης, Τερζάκης Γιώργος και Ορφανάκη Κάλλια, καθώς και οι οχτάχρονοι Καρτσάκης Γιάννης, Βιανιτάκη Μιχαέλα και Καπνιστός Αλέξανδρος οι οποίοι σημείωσαν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα και όλοι μαζί αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Την πρώτη ομάδα του ΟΦΗ «2000» στελέχωσαν οι Καδιάνης Ιάκωβος, Φραγκιαδάκης Μανώλης, Πετράτος Γιώργος και Βαρβεράκη Άργυ συνοδευόμενοι από τους νεώτερους Καπνιστού Μαρία, Φραγκιαδάκη Νίκο, Χουρδάκης Αριστοφάνης και Αργυρούδη Νεφέλη. Ενώ guest star(!) εμφανίσεις είχαμε από την πρόεδρο της ΕΣΣΚ Μιχαηλίδη Αφροδίτη, τον έφορο του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ Βαρβεράκη Κώστα και τον προπονητή του ΟΦΗ στα σχολεία της πόλης Πρεδευτάκη Γιώργο. Τα παιδιά με την βοήθεια των μεγάλων δώσανε καλές παρτίδες, το χαρήκανε και εντάχθηκαν στο κλίμα της ομάδας.
Στην δεύτερη ομάδα του ΟΦΗ «2000» δόθηκε ευκαιρία σε πολλά παιδιά να παίξουν τους πρώτους τους ομαδικούς αγώνες και να νιώσουν το κλίμα της ομάδας. Την ομάδα αποτέλεσαν: Νύκταρη Άννα-Μαρία, Δασκαλάκης Μάνος, Νύκταρης Μηνάς, Μπακάλης Κωνσταντίνος, Δασκαλάκης Άγγελος, Ψαρογολάκης Γιάννης, Σακλαμπανάκη Ελένη και Μαυράκη Νικολέτα. Τα παιδιά έπαιξαν όμορφους αγώνες, το ευχαριστήθηκαν πολύ και δέθηκαν περισσότερο με την ομάδα.
Ήταν ένα πολύ όμορφο σκακιστικό σαββατοκύριακο, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία για καλές αναμετρήσεις και ευελπιστούμε αυτή η διοργάνωση να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικά τις συνθέσεις και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link http://chess-results.com/tnr490967.aspx?lan=1&art=0&rd=7
Τέλος να σημειώσουμε, ότι την Πέμπτη 28/11 αναχωρεί από το Ηράκλειο η ομάδα μας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη 28/11-1/12. Στην ομάδα θα συμμετέχουν οι: Κουβίδης Γιάννης, Μπροκαλάκης Χρήστος, Παπιδάκης Γιώργος, Καζάκος Νίκος, Γοραντωνάκης Γιώργος, Εργαζάκη Ειρήνη και Ματθαιάκη Νεφέλη και θα την συνοδεύσει ο προπονητής της ομάδας μας Χριστοδούλου Παναγιώτης.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας!