Πρωταθλητής Κρήτης ο Νίκος Καζάκος, 2η η Μελίνα Καρούζου και 3 χάλκινα για τον ΟΦΗ

                Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελική φάση των Ατομικών Νεανικών Κρήτης στο ξενοδοχείο Apollonia. Οι αγώνες ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί καθώς σε κάθε κατηγορία συμμετείχαν οι οχτώ καλύτεροι (2 πρώτοι από κάθε νομό) από όλη την Κρήτη.

                Οι αγώνες αυτοί δίνουν την πρόκριση στους δύο πρώτους  κάθε κατηγορίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από 26/6 έως 2/7 στα Ιωάννινα. Να σημειωθεί ότι η πρόκριση δεν είναι υποχρεωτική και ότι όσα παιδιά επιθυμούν και προπονούνται αρκετά στην διάρκεια της χρονιάς ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στο Πανελλήνιο. Παρόλα αυτά, η πρόκριση αποτελεί επιβράβευση και κάλυψη της φιλοξενίας των αθλητών.

Τα παιδιά από τα Χανιά, συνεχίζοντας την παράδοσή τους, σάρωσαν μαζεύοντας 14 προκρίσεις από τις 20! Από τις υπόλοιπες προκρίσεις 3 προκρίσεις πήραν οι Ηρακλειώτες ενώ 2 είχε το Ρέθυμνο και 1 ο Άγιος Νικόλαος. Από το Ηράκλειο προκρίσεις κέρδισαν οι Νίκος Καζάκος (Α14), η Καρούζου Μελίνα (Κ14) του ΟΦΗ και η Στέλλα Φοινικιανάκη (Κ16) που από φέτος ανήκει στον ΟΑΧανίων.

                Ο Σύλλογός μας είχε 8 προκριθέντες στην τελική φάση  (από τα προκριματικά ) και από αυτές καταφέραμε να πάρουμε 2 θέσεις προκρίσεις για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ 3 παιδιά ήταν κοντά στην πρόκριση μέχρι τον τελευταίο γύρο αλλά τελικά κατέκτησαν την 3η θέση στις λεπτομέρειες!

                Πιο αναλυτικά:

                Στα Α10 ο Γιώργος Γοραντωνάκης ερχόμενος με φόρα από το 7/7 στο Ηράκλειο συνέχισε με τρείς σερί νίκες (10/10) ακόμα αλλά στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με τους πιο έμπειρους Χανιώτες (Σαράφης, Στράλης) έχασε τελικά μετά από πολύωρες μάχες και περιορίστηκε στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ο Γιώργος καθ’ όλη την διάρκεια των προκριματικών και της τελικής φάσης έδειξε ιδιαίτερη σκακιστική ωριμότητα και αυτή η επιτυχία αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον!

                Στα Α12 ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης και ο Γιώργος Τερζάκης κατέκτησαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα με ευκαιρίες και για τους δύο για κάτι παραπάνω. Ο Δημήτρης έχοντας κάνει και αυτός 7/7 στο Ηράκλειο κλήθηκε και αυτός να αντιμετωπίσει τους Χανιώτες (Αντωνιουδάκης, Μαυρίδης Μ.) σε δύο παρτίδες που έκριναν το πρωτάθλημα. Παίζοντας δυνατά και κάνοντας μια πολύ καλή προσπάθεια κατέκτησε και αυτός το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση. Ο Γιώργος ξεκινώντας πίσω στην βαθμολογία, ήταν πολύ κοντά στο να κερδίσει τον Μαυρίδη και να μπει και αυτός στο κυνήγι της πρόκρισης. Ωστόσο η κούραση και η πίεση χρόνου του στοίχισαν την παρτίδα και έτσι έμεινε στην 4η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος είναι μικρός στην κατηγορία του και θα έχει την ευκαιρία, να αγωνιστεί και του χρόνου στην ίδια κατηγορία για το κάτι παραπάνω.

Νίκος Καζάκος

Πρωταθλητής Κρήτης στα Α14 αναδείχτηκε ο Νίκος Καζάκος, που αν και μικρός στην κατηγορία του (!) κέρδισε επάξια την πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Νίκος έπαιξε πολύ καλό και σταθερό σκάκι και διατήρησε το αήττητο σε προκριματική και τελική φάση. Το πρωτάθλημα κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα με τον Θανάση Μαυρίδη στην οποία κατάφερε να κερδίσει ένα πολύ δύσκολο φινάλε κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κατηγορία είναι η μόνη που δεν είχε πρόκριση για τα Χανιά.

                Στα Κ08 η Ελισσώ Προκοπάκη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και παρόλο που έπαιξε για πρώτη φορά σε αυτούς τους αγώνες κατάφερε να τερματίσει 3η στην Κρήτη! Η Ελισσώ ήταν πολύ κοντά και στην πρόκριση μέχρι τον τελευταίο γύρο όπου ηττήθηκε μετά από ένα απρόσεκτο λάθος. Ωστόσο η επιτυχία αυτή δείχνει την πολύ καλή πορεία της και με ανάλογη συνέχεια θα έχει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.      

                Στα Κ12  είχαμε διπλή συμμετοχή της Κάλλιας Ορφανάκη από τον Άγιο Νικόλαο και της Άννας-Μαρίας Νύκταρη από το Ηράκλειο. Τα κορίτσια είχαν εξαρχής δύσκολο έργο, καθώς όντας μικρές στην κατηγορία τους είχαν να αντιμετωπίσουν πιο έμπειρες και δύσκολες αντιπάλους. Έκαναν μια αξιοπρεπή εμφάνιση και κατέλαβαν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα δείχνοντας ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον!

ΚΑΡΟΥΖΟΥ
Μελίνα Καρούζου

                Τέλος στα Κ14, η Μελίνα Καρούζου όντας και αυτή μικρή στην κατηγορία της, κατάφερε να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η Μελίνα είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Αντωνία Καραβιτάκη (που βγήκε άνετα 1η) και βρέθηκε να παίζει τελευταίο γύρο με την έμπειρη Εριέττα Καλιοντζάκη για την δεύτερη θέση. Παίζοντας πολύ καλή παρτίδα και παρόλο που ήταν αουτσάιντερ πριν το παιχνίδι , πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη και κέρδισε την πρόκριση.

               Κλείνοντας να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του συλλόγου μας, που συμμετείχαν και στην προκριματική και στην τελική φάση. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα παιδιά που προκρίθηκαν αλλά και σε αυτά που θα αποφασίσουν να πάνε στα Πανελλήνια Ατομικά στα Ιωάννινα.

               Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία μπορείτε να τα δείτε εδώ.