Πολύ καλή εμφάνιση του ΟΦΗ στο 14ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

Από τις 15-18 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο Ρίο Αχαΐας,  το 14ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων.  Η ομάδα μας έχοντας την απευθείας πρόκριση από το προηγούμενο Πανελλήνιο έχοντας πάρει την 6η θέση είχε την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση με τις καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από σκληρές μάχες και ανατροπές φτάσαμε μια ανάσα από την 6αδα, που δίνει την απευθείας πρόκριση, καθώς βγήκαμε  7η με 7 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία) σε ισοβαθμία με την 6η θέση.

Πιο συγκεκριμένα  στον 1ο γύρο η ομάδα επικράτησε εύκολα επί της μαχητικής ομάδος της Κέρκυρας  με  σκορ 4,5- 1,5. Στον 2ο γύρο  η ομάδα επικράτησε εμφατικά απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα του ΑΜΟ ο Γαλαξίας με σκορ 5-1(!)την 3η σε δυναμικότητα ομάδα του πρωταθλήματος.  Στη συνέχεια η ομάδα αντιμετώπισε την μετέπειτα νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης τον Φυσιολάτρη Νίκαιας ,οπού η ομάδα μας ηττήθηκε με το τιμητικό 4,5-1,5. Στον 4ο γύρο αντιμετωπίσαμε την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης σε ένα  αμφίρροπο παιχνίδι όπου έληξε με το ισόπαλο αποτέλεσμα 3-3 μετά από 4 ώρες συγκλονιστικής μάχης.  Στον 5ο γύρο και προτελευταίο  η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός δύσκολου  αντιπάλου της ομάδος του Πειραϊκού όπου στη συνέχεια τερμάτισε 3ος και ηττηθήκαμε με σκορ 5,5-0,5. Στον τελευταίο γύρο κερδίσαμε 4,5-1,5 την ομάδα του Νέου Ψυχικού.

Με την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι  Καζάκος Νίκος (3,5/6), Σακλαμπανάκης Δημήτρης (2,5/6), Καρτσάκης  Γιάννης (3/6) ο  οποίος παρά την δυσκολία των  αντιπάλων, με τη μαχητικότητα του έφερε σπουδαία αποτελέσματα, ο Ταμιωλάκης  Γρηγόρης ο Βενιαμίν της ομάδος (3,5/6), η Τσαπάκη Ασημένια (3/6) και τέλος να αξίζει αναφέρουμε την φοβερή προσπάθεια και εμφάνιση της Αναστασάκης Αναστασίας , που παρότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Πανελληνίους αγώνες  ανταποκρίθηκε επάξια στις δυσκολίες ενός τέτοιου  πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας με μόλις μία ήττα  2 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 6 αγώνες (3,5/6). Η Αναστασία υπερέβαλε εαυτόν καθώς κατάφερε και κέρδισε σε σκληρή πολύωρη μάχη την τριταθλήτρια κόσμου (!!) στα Κ-10 Σίσκου Ευαγγελία.

Η διοργάνωση ήταν άρτια και όλοι (παιδιά και συνοδοί) πέρασαν πολύ όμορφα.
Την ομάδα συνόδευσαν επίσης, ο Μπάμπης Στεφανάτος  που βοήθησε σε όλη την οργάνωση της αποστολής μας και ο Γιώργος Καδιάνης  που ασχολήθηκε με τις προετοιμασίες  των παιδιών και τα καθήκοντα του αρχηγού της ομάδας.
Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Φυσιολάτρης Νίκαιας με 10 βαθμούς, 2η η ομάδα της Ευβοϊκής με 10 βαθμούς επίσης και 3ος ο Πειραϊκός με 9 βαθμούς. Ιδιαιτέρα συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν και στην έτερη ομάδα της Κρήτης Ο.Α.Χανίων που τερμάτισε στη 5η θέση  με 8 βαθμούς κάνοντας την έκπληξη, παίρνοντας την απευθείας πρόκριση για το επόμενο πανελλήνιο Παίδων Κορασίδων.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας μας στον παρακάτω σύνδεσμο https://chess-results.com/tnr707607.aspx?lan=1&art=20&snr=8