Μεγάλη η συμμετοχή σκακιστών του ΟΦΗ στα Σχολικά Ανατολικής Κρήτης !!!

Το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης έγινε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης το Σαββατοκύριακο 15-16 Φεβρουαρίου. Πάνω από 400 παιδιά από Ηράκλειο, Λασίθι και Ανώγεια έδωσαν το παρόν, με πάνω από 120 συμμετοχές από τις ακαδημίες του ΟΦΗ.

Οι νεαροί σκακιστές/σκακίστριες φυσικά αγωνίζονται για το σχολείο τους αλλά η καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΟΦΗ από τους προπονητές μας Χριστοδούλου Παναγιώτη, Παναγιωτάκο Νίκο, Παπαθανασίου Τάκη και Πρεδευτάκη Γιώργο προήγαγε την μεγάλη συμμετοχή τους στους αγώνες και είχε ως αποτέλεσμα πλήθος επιτυχιών σε όλες τις κατηγορίες, με συγκομιδή αρκετών μεταλλίων και ακόμα περισσότερων προκρίσεων στα Παγκρήτια Σχολικά.

Αναλυτικότερα:

Νήπια: Εντυπωσιακές οι 13 συμμετοχές αθλητών της ομάδας μας σε σύνολο 28 παιδιών. Στην 1η θέση ο Ταμιωλάκης Γρηγόρης με 6,5/7 βαθμούς και στη 3η θέση ο Καρτσάκης Πάτροκλος ενώ στα κορίτσια στη 2η θέση η Μπακάλη Αναστασία και στην 3η θέση η Μπερέρη Κωνσταντίνα. Πρόκριση πήραν επίσης οι Αρβανίτης Γιάννης, Πατεράκης Δημήτρης, Μανωλακάκης Γιάννης, Μαθιουδάκη Στελλίνα και Παπαϊωάννου Φωτεινή.

Α’ Δημοτικού: Σε σύνολο 59 συμμετοχών οι 25 ήταν του ΟΦΗ. Ο Αποστολάκης Γιάννης πήρε την 1η θέση με 6,5/7 βαθμούς και στα κορίτσια η Ευαγγελάτου Ειρήνη τη 2η θέση με 4,5/7 βαθμούς. Πρόκριση πήραν επίσης οι Τσαχπίνης Αντώνης, Οικονομάκης Μιχάλης, Στρατάκης Μάνος, Κουκουμάκης Στέλιος, Μπερβανάκης Μαρίνος και Μεραμβελιωτάκη Ελένη.

Β’ Δημοτικού: Η πολυπληθέστερη κατηγορία με 70 συμμετοχές, εκ των οποίων 22 από τον ΟΦΗ. Στα κορίτσια η Προκοπάκη Ελισσώ στην 1η θέση με 5/7 βαθμούς και η Βλαχογιάννη Ελένη στην 3η θέση με 4,5/7 βαθμούς. Πρόκριση πήραν οι Κελαϊδής Γιώργος, Καϊσερλής Νίκος, Μαθιουδάκης Νίκος, Καρνομουράκη Ιωάννα και Παπαχαριλάου Αλίκη.

Γ’ Δημοτικού: 19 οι σκακιστές του ΟΦΗ σε 61 συνολικά συμμετοχές  στην κατηγορία. Τρεις αθλητές του ΟΦΗ στο βάθρο με τον Κηλαϊδάκη Γιάννη με 6/7 βαθμούς στην 1η θέση, τον Καπνιστό Αλέξανδρο με τους ίδιους βαθμούς στη 2η και τον Καρτσάκη Γιάννη με 5/7 βαθμούς στην 3η θέση, ενώ και ο Χριστοδουλάκης Αλέξανδρος με 5/7 βαθμούς ισοβάθμισε στην 3η θέση. Στα κορίτσια η Νικολουδάκη Ελευθερία στην 3η θέση με 5/7 βαθμούς. Πρόκριση πήραν επίσης οι Χαμηλάκης Ηλίας-Ραφαήλ, Παπαχρονάκης Έκτορας, Παπαδάκης Νίκος και Κονιός Άγγελος.

Δ’ Δημοτικού: 38 συμμετοχές με 11 από σκακιστές του ΟΦΗ. Ο Μπακάλης Κωνσταντίνος με 5,5/7 βαθμούς πήρε τη 2η θέση ενώ προκρίθηκαν επίσης οι Αποστολάκης Γιώργος, Γοραντωνάκης Γιώργος, Στρατιδάκης Γιώργος και Δασκαλάκης Άγγελος.

Ε’ Δημοτικού: 12 από τις 49 συμμετοχές ήταν του ΟΦΗ με τον Τερζάκη Γιώργο να παίρνει την 1η θέση και τον Παπιδάκη Δημήτρη την 3η θέση. Στα κορίτσια η Ορφανάκη Καλλιόπη πήρε την 3η θέση με 5/7 βαθμούς. Πρόκριση επίσης για τους Ψυκάκο Γιάννη, Χαρωνίτη Φοίβο και Σακλαμπανάκη Ελένη.

ΣΤ’ Δημοτικού: 12 από τις 34 συμμετοχές για τον ΟΦΗ. Ο Σακλαμπανάκης Δημήτρης κατετάγη 2ος με 5,5/7 βαθμούς και με τους ίδιους βαθμούς ο Δασκαλάκης Μάνος πήρε την 3η θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας. Προκρίσεις για τους Τσαγκαράκη Κωνσταντίνος, Ψυκάκο Νικήτα και Ζωγραφάκη Γιώργο.

Στις πιο απαιτητικές κατηγορίες Γυμνασίων Λυκείων ο ΟΦΗ είχε συνολικά 11 συμμετοχές.

Α’ Γυμνασίου: Ο Καζάκος Νίκος κατετάγη πρώτος με το απόλυτο 7/7 βαθμούς.

Β’ Γυμνασίου: Ο Χουρδάκης Αριστοφάνης πήρε τη 2η θέση και πρόκριση πήρε επίσης ο Τσαγκαράκης Αντώνης.

Γ’ Γυμνασίου: Ο Παπιδάκης Γιώργος στην 1η θέση και ο Σταμαθιουδάκης Ιάσωνας ισοβάθμισε στην 3η θέση. Στα κορίτσια, η πρωταθλήτρια Ελλάδος κάτω των 18 Εργαζάκη Ειρήνη κατέκτησε άνετα την 1η θέση με την Καπνιστού Μαρία στη 3η θέση.

Λύκεια: Ο Κουβίδης Γιάννης με 7/7 βαθμούς στην 1η  θέση, ο Μπροκαλάκης Χρήστος στη 2η ενώ στα κορίτσια ισοβάθμισε στην 3η θέση η Μαυράκη Νικολέτα. Θυμίζουμε ότι όλοι οι αθλητές των Λυκείων προκρίνονται χωρίς αριθμητικό περιορισμό στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ:
https://chess-results.com/tnr516920.aspx?lan=1&art=1