Κύπελλο – Final 16

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες για την ομάδα μας στο Κύπελλο, τερματίζοντας στις καλύτερες 16 ομάδες της Ελλάδος, αφού χάσαμε με 3-1 σκορ από την ισχυρή ομάδα του Κότινου Χολαργού.
Οι αγώνες έγιναν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου το πρωί στην Αθήνα, στον πολύ φιλόξενο και όμορφο χώρο του Κότινου στην Κυψέλη.

Αποφασίσαμε να κατέβουμε με μια διαφορετική σύνθεση από τις προηγούμενες φορές, καθώς παίζαμε εκτός έδρας και σύμφωνα με το κριτήριο του Βερολίνου αν κερδίζαμε τις σκακιέρες 2 και 3 ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας με 2-2 προκρινόμασταν. Έτσι βάλαμε τους πιο έμπειρους παίκτες στην 2η και 3η σκακιέρα ώστε με ενδεχόμενη νίκη τους να φέρουν την πρόκριση στην ομάδα, ενώ στην πρώτη και στην τέταρτη σκακιέρα έκατσαν οι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες της ομάδας, ώστε χωρίς άγχος να παίξουν μια δυνατή παρτίδα απέναντι στους θεωρητικά ανώτερους αντιπάλους τους και γιατί όχι να καταφέρουν να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει στην πρόκριση της ομάδας. Έτσι ο ανερχόμενος 16χρονος Γιώργος Παπιδάκης κλήθηκε να δώσει μάχη με τα μαύρα απέναντι στον δυνατό ΙΜ Κωστή Μεγαλιό (ελο 2384), στη δευτερη ο έμπειρος Κυριάκος Βλάχος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον επικίνδυνο Δημήτρη Κοσμά-Λέκκα (2266). Στην τρίτη σκακιέρα ο προπονητής της ομάδας μας Παναγιώτης Χριστοδούλου αντιμετώπισε με τα μαύρα τον Κωνσταντίνο Γεωργιλάκη (έλο 2161) με σκοπό να συνεχισει το απόλυτο νικών του στη διοργάνωση και στην τεταρτη σκακιέρα ο Γιώργος Καδιάνης με τα λευκά προσπάθησε να φέρει ότι καλύτερο μπορεί απέναντι στον πιο έμπειρο Παπαργυρίου Αναστάση (έλο 2075).

Το ματς ήταν πολύ αμφίρροπο στην αρχή, όλες οι σκακιέρες παιζόντουσαν και υπήρχε ένταση, ώσπου σε μια αρκετά περίπλοκη παρτίδα μετά από 3ώρες ο Γιώργος Παπιδάκης έστησε την Βασίλισσα του σε μια ήδη δύσκολη θέση και έτσι πήραν σημαντικό προβάδισμα στην 1η σκακιέρα. Στην 2η σκακιέρα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά επίσης καθώς ο Κυριάκος βρισκόταν ύπο πίεση στο μεγαλύτερο διάστημα της παρτίδας, οπότε ο Γιώργος Καδιάνης στην 4η έπρεπε να αρνηθεί πρόταση ισοπαλίας σε μια περίπλοκη θέση, για να έχουμε ελπίδες για να κερδίσουμε το ματς. Στην 3η σκακιέρα ο Παναγιώτης μετά από μια δύσκολη θέση στο άνοιγμα, κατάφερε να πιέσει τον αντίπαλό του και να βγάλει πλεονέκτημα νίκης.
Μετά από λίγη ώρα τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει o Κυριάκος και ο Γιώργος είχαν χαμένη θέση και ο Παναγιώτης πήγαινε για νίκη. Το ματς τελείωσε με τελικό σκορ 3-1 υπερ του Κότινου και έτσι αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο Ελλάδος στην φάση των 16.

Η ομάδα του Κότινου ήταν πολύ φιλόξενοι μαζί μας και μας έκαναν δώρο και ένα ωραίο κάδρο με γραμματόσημα από το σκάκι.
Η συνέχεια του Κυπέλλου στην φάση των 8 είναι 18-19 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονική.

Ευχαριστούμε και πάλι όσους ήταν δίπλα στην ομάδα μας και βοηθήσαν.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα από όλες τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου εδώ.