Κυπελλούχος Κρήτης ο ΟΦΗ

Οι αγώνες ξεκίνησαν για την ομάδα μας το ΣΚ 30-31 Οκτώβρη

Το Σάββατο 30 Οκτώβρη είχαμε το “εμφύλιο” ματς μεταξύ ΟΦΗ και ΟΦΗ2000 για την Φάση των 16 του Κυπέλλου Κρήτης. Το παιχνίδι έληξε 3-1 υπέρ του ΟΦΗ.
Η ομάδα μας έτσι πέρασε στην Φάση των 8 την Κυριακή 31 Οκτώβρη όπου παίξαμε μέσα στον σύλλογο μας, με την νεανική ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου. Το σκορ έληξε 4-0 υπέρ της ομάδας μας.
Έτσι περάσαμε στην τελική ευθεία στο Φίναλ 4, με τις 4 καλύτερες ομάδες της Κρήτης. Οι 4 ομάδες ήταν η ομάδα του ΟΦΗ, η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (ΣΑΧ), η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και η ομάδα Ιδιαίοι Ανωγείων. Στα ημιτελικά η κλήρωση έβγαλε αντιμέτωπα τα 2 “φαβορί” ΣΑΧ-ΟΦΗ. Στο άλλο ματς του ημιτελικού το Γάζι ήρθε αντιμέτωπο με τα Ανώγεια.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα πολύ φιλόξενα Ανώγεια το ΣΚ 6-7/11.
Οι ημιτελικοί ξεκίνησαν το Σάββατο στις 17.00 και τα ματς ήταν πραγματικά ντέρμπι!
Να αναφέρουμε εδώ ότι στον ημιτελικό σε περίπτωση 2-2 ισχύει το κριτήριο Βερολίνου (το αποτέλεσμα της 1ης σκακιέρας δίνει 4 μονάδες, της 2ης 3 μονάδες κτλ), ενώ στον τελικό το κριτήριο Βερολίνου δεν ισχύει και σε αποτέλεσμα 2-2 το ματς πάει σε μπαράζ με μειωμένο χρόνο.

Πιο αναλυτικά στο ματς Γάζι-Ανώγεια, οι Ιδιαίοι Ανωγείων που έπαιζαν για 1η φορά στην ιστορία τους σε Φίναλ 4 Κυπέλλου, έφτασαν πολύ κοντά στην πρόκριση, όμως στο τέλος έχασαν από την έμπειρη ομάδα του Γαζίου με 2,5-1,5.

Στο δικό μας ματς τώρα, τα πράγματα ήταν επίσης πολύ αμφίρροπα από την αρχή! Με την ομάδα των Χανίων αγωνίστηκαν οι: Πατρελάκης Βαγγέλης, Ναούμ Σπύρος, Παπαδόπουλος Αργύρης και Τζαγκαράκης Παναγιώτης, ενώ με την ομάδα μας οι: Χριστοδούλου Παναγιώτης, Βλάχος Κυριάκος, Παπιδάκης Γιώργος και Καδιάνης Γιώργος. Εντυπωσιακό είναι ότι μετά από 4 ώρες περίπου παιχνιδιού δεν είχε λήξει ούτε μία παρτίδα! Το πρώτο αποτέλεσμα ήρθε από την 2η σκακιέρα όπου Βλάχος με Ναούμ αναδείχθηκαν ισόπαλοι σε μια πολύ περίπλοκη παρτίδα, όπου ο Κυριάκος θα μπορούσε στο τέλος να είχε κερδίσει κιόλας. Αμέσως μετά τελείωσε η 4η σκακιέρα μεταξύ Καδιάνη και Τζαγκαράκη, επίσης με ισοπαλία.
Έτσι είχαν μείνει 2 σκακιέρες ακόμα να παίζουν Παπαδόπουλος με Παπιδάκη και Πατρελάκης-Χριστοδούλου.
Ο Αργύρης παίζοντας εξαιρετικά το φινάλε και αφού πάτησε το ρολόι του 2-3 φορές στο 1 δευτερόλεπτο (σήμα κατατεθέν του!) κατάφερε να κερδίσει στο τέλος τον Γιώργο Παπιδάκη και το σκορ πήγε 2-1 υπέρ της ΣΑΧ. Έτσι στο τέλος έμεινε μόνο η αναμέτρηση στην πρώτη σκακιέρα. Ο Παναγιώτης πίεζε από νωρίς το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο το πως και αν θα καταφέρει να κερδίσει. Όμως με το σκορ 2-1 να χάνουμε έπρεπε να παίξει μέχρι το τέλος για νίκη. Στο τέλος μετά από πολύ δυνατή και περίπλοκη μάχη που κράτησε 5μισι ώρες κατάφερε να κερδίσει την παρτίδα κάνοντας το σκορ 2-2, δίνοντας την πρόκριση (λόγο κριτήριο Βερολίνου) στην ομάδα μας για τον τελικό!

Την Κυριακή το πρωί λοιπόν, στον τελικό η ομάδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Γαζίου με λευκά στην 1η σκακίερα. Η ομάδα μας κατέβασε ακριβώς την ίδια σύνθεση, δηλαδή: Χριστοδούλου Π., Βλάχος Κ., Παπιδάκης Γ., Καδιάνης Γ. ενώ με την ομάδα του Γαζίου έπαιξαν με την σειρά: Παπαθανασίου Τάκης, Λυριντζάκης Τίμης, Γρατσέας Στέφανος και Μαρούντας Γιάννης. Το ματς ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας, καθώς ο Παναγιώτης Χριστοδούλου κέρδισε γρήγορα τον Τάκη Παπαθανασίου, καθώς ο δεύτερος φανερά σε κακή μέρα έπεσε σε μια παγίδα στο άνοιγμα και δεν μπορούσε να αμυνθεί μετά. Συνέχισαν οι σύντομες ισοπαλίες του Παπιδάκη με τον Γρατσέα και του Καδιάνη με τον Μαρούντα και έμεινε να παίζει ο Τίμης Λυριντζάκης με τα Λευκά εναντίων του Κυριάκου Βλάχου. Ο Τίμης πίεζε από την αρχή στην παρτίδα, αλλά ο Κυριάκος κατάφερε στο τέλος να αμυνθεί κερδίζοντας την ισοπαλία για την ομάδα μας. Έτσι το παιχνίδι έληξε 2,5-1,5 υπέρ μας και καταφέραμε και κατακτήσαμε το Κύπελλο Κρήτης 2021.

Για την ιστορία, στον μικρό τελικό η ΣΑΧ κέρδισε 4-0 τα Ανώγεια και έτσι κατέκτησε την 3η θέση.

Στην πορεία της ομάδας μας για την κατάκτηση του Κυπέλλου αγωνίστηκαν με σειρά ΕΛΟ: Χριστοδούλου Παναγιώτης, Βλάχος Κυριάκος, Παπιδάκης Γιώργος, Παναγιωτάκος Νίκος, Καδιάνης Γιώργος, Καζάκος Νίκος, Τερζάκης Γιώργος.

Με την κατάκτηση του Κυπέλλου η ομάδα μας κέρδισε και την πρόκριση για το Κύπελλο Ελλάδος στην φάση των 16.
Αντίπαλος μας θα είναι η 1η ομάδα από το Κύπελλο Αττικής (που διεξάγεται ακόμα) και ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν, βοήθησαν και στήριξαν την ομάδα μας!
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην συνέχεια του Κυπέλλου!

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα όλων των γύρων εδώ.