Η Ειρήνη Εργαζάκη Πρωταθλήτρια Ελλάδας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σκακίστρια του ΟΦΗ Ειρήνη Εργαζάκη, η οποία αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (έως 18 ετών) που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στο Ρέθυμνο. Η 15χρονη(!) σκακίστρια του ΟΦΗ αν και ήταν Νο.8 σε δυναμικότητα ΕΛΟ, κατάφερε να επικρατήσει των αντιπάλων της σημειώνοντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στους 9 αγώνες που έδωσε (7/9). Ήταν μια τεράστια επιτυχία για τη σκακίστριά μας που παίρνει έτσι και τα «μόρια» για την εισαγωγή της στα ΑΕΙ, επαναλαμβάνοντας παρόμοιες επιτυχίες που έχουν πετύχει κατά καιρούς αρκετοί σκακιστές του ΟΦΗ. Πρωταθλήτρια Ελλάδας είχε αναδειχτεί ξανά το 2014 η Εύα Σερπετσιδάκη, η οποία σήμερα είναι φοιτήτρια Ιατρικής.  Στην 11η θέση του πρωταθλήματος ισοβάθμησαν ακόμα οι σκακίστριες του ΟΦΗ Νεφέλη Ματθαιάκη και Μαρία Καπνιστού.

Το τουρνουά διεξήχθη από τις 2 ως 8 Γενάρη 2020, στο ξενοδοχείο Αχίλλειον Πάλλας μια διοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αμφίρροπο και μέχρι τελευταίο γύρο όλα ήταν ρευστά. Η Ειρήνη αποδίδοντας πολύ καλό σκάκι διατηρούταν στις πρώτες θέσεις σε όλη την διάρκεια του τουρνουά και παρά την ήττα της στον 6ο γύρο δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να επανέλθει και να κατακτήσει τελικά την 1η θέση επικρατώντας των πολύ ισχυρών αντιπάλων της. Αυτή είναι και η μέχρι τώρα σημαντικότερη επιτυχία της Ειρήνης στο σκάκι (κάνει πρωταθλητισμό και στο μπάσκετ!) και εξαργυρώνει την πολύ καλή πορεία της αλλά και την προσπάθεια που έχει κάνει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την τριάδα έκλεισαν κορίτσια από σωματεία της Κρήτης: 2η η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Κύδων Χανίων) και 3η η Ευαγγελία Καραβιτάκη (ΣΑΧ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην κατηγορία των Νεανίδων :

http://chess-results.com/tnr495362.aspx?lan=1&art=1&rd=9

και οι παρτίδες τους:

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/greek-championship-2020-g18/9/1/1

          Στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Εφήβων (Α-18) που έγινε κι αυτό στον ίδιο χώρο, είχαμε τέσσερα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του ΟΦΗ στην πρώτη οχτάδα(!), με τον Αλέξανδρο Κοτσίνη να υπερτερεί στην ισοβαθμία του Γιώργου Παπιδάκη και να παίρνει αυτός το χάλκινο μετάλλιο και μαζί και τα «μόρια» της 3ης θέσης. Επίσης πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Γιάννης Κουβίδης και ο Χρήστος Μπροκαλάκης-Γούναρης που ισοβάθμησαν στην 7η θέση.

Το πρωτάθλημα αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν πολύ ισχυρό. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Βαρδάκας (Σ.Ο.Κατερίνης) με 2ο  στην ισοβαθμία τον Κωνσταντίνο Τσαρτσιταλίδη (ΕΣΘεσσαλονίκης).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην κατηγορία των Αγοριών:

http://chess-results.com/tnr495361.aspx?lan=1&art=1&rd=9

και οι παρτίδες τους:

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/greek-championship-2020-u18/9/1/1

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου μας και την συνεισφορά όλων των προπονητών (Παναγιώτης Χριστοδούλου, Νίκος Παναγιωτάκος, Τάκης Παπαθανασίου και Γιώργος Πρεδευτάκης ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής μας Παναγιώτης Χριστοδούλου στήριξε όλα τα παιδιά με έκτακτη προετοιμασία, ανάλυση παρτίδων και συνεχή επικοινωνία κατά τη διάρκεια των αγώνων και ήταν σίγουρα μια από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις για αυτή την επιτυχία, μαζί με τη θέληση και την συγκέντρωση των αθλητών. “Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους. Το σκάκι, πέρα από τα αναρίθμητα πνευματικά προτερήματα που προσφέρει, όπως η γρήγορη αντίληψη και η αναλυτική σκέψη, μπόρεσε και πρόσφερε στην Ειρήνη και τα μόρια για να μπει στην σχολή που θέλει. Είμαστε όλοι περήφανοι για αυτή και για όλους τους αθλητές μας που μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους” σχολίασε ο Παναγιώτης εκ μέρους όλου του συλλόγου.

Φωτογραφικό Υλικό