Ευχαριστήριο!!!

Η Ειρήνη και εμείς ως γονείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του ΟΦΗ. Πρώτα από όλα και ξεχωριστά, ευχαριστούμε τον Παναγιώτη (Χριστοδούλου) που την προετοίμαζε και την εμψύχωνε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά για κάθε στήριξη που της προσέφερε αυτά τα χρόνια. Ο Παναγιώτης εννοείται ότι επικοινωνούσε με την Ειρήνη για την προετοιμασία της και για το σχολιασμό των παρτίδων, ωστόσο επικοινωνούσε και με εμάς για να μας τονίσει τη σπουδαιότητα της καλής ψυχολογίας, «Να είναι ήρεμη», «Πώς είναι σήμερα;» και για να μας ενημερώνει καθημερινά για την εξέλιξη και τις προσδοκίες κάθε γύρου.

Είχα πει και παλαιότερα πως νιώθουμε τον ΟΦΗ σαν οικογένεια. Και οφείλουμε ένα ευχαριστώ σε όλη την ομάδα και σε κάθε ένα από τους προπονητές της. Το Στέφανο Γρατσέα που της σύστησε τη σκακιέρα, τον Τάκη Παπαθανασίου, το Γιώργο Πρεδευτάκη και το Σταύρο Λυράκη.
Πέρα από τα προφανή οφέλη που κερδίζει όποιος ασχολείται με το σκάκι (πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση, στρατηγική σκέψη) η Ειρήνη κέρδισε από τη συμμετοχή της στο σύλλογο την ομαδικότητα που δεν είναι προφανής στο σκάκι τόσο όσο είναι σε άλλα αθλήματα.

Πέρα από τις οδηγίες του προπονητή της στηριζόταν, υπολόγιζε και περίμενε τα σχόλια των υπολοίπων παιδιών που βρισκόταν στο Ρέθυμνο ή επικοινωνούσαν μαζί της (κοριτσάκι, σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Ξέρεις εσύ!).

Η Ειρήνη λέει πως χωρίς το support από τον Παναγιώτη και τους υπόλοιπους δε θα είχε φτάσει στον τίτλο. Πρώτοι αυτοί πίστεψαν στην Ειρήνη και την ενθάρρυναν να τολμήσει να συμμετάσχει στα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας αλλά και της υπέδειξαν να δουλεύει συστηματικά χωρίς υπερβολές και χωρίς να την πιέζουν για διακρίσεις. Ανέδειξαν τον καλύτερο εαυτό της. Στη σκακιέρα και στην ομάδα. Και παρόλο που το σκάκι είναι ένα άθλημα επιβολής στον αντίπαλο, η Ειρήνη στο σκάκι, αντίπαλους είχε μόνο στη σκακιέρα και πέρα από αυτή μόνο φίλους.
Στον όμιλο, στην Κρήτη και στην Ελλάδα.

Φωτεινή, μαμά Ειρήνης