Διακρίσεις Σκακιστών-Σκακιστριών του ΟΦΗ στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 16χρονος σκακιστής του ΟΦΗ Γιώργος Παπιδάκης, ο οποίος αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία μαθητών Λυκείου, στα Πανελλήνια Ατομικά Μαθητικά Πρωταθλήματα, οι αγώνες των οποίων έγιναν διαδικτυακά το διήμερο 20-21 Μαρτίου 2021.  Για να αποκλειστεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβοήθησης των σκακιστών κατά τη διάρκεια της κάθε παρτίδας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει καθιερώσει ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου, ώστε να εντοπίζονται οι σκακιστές αυτοί. Έτσι μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους που διήρκησαν σχεδόν ένα μήνα η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες, όπου οι διοργανωτές προχώρησαν στο μηδενισμό τεσσάρων μαθητών λόγω ισχυρών ενδείξεων παραβίασης του fair play των αγώνων.   Ο Παπιδάκης ακολουθώντας συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές στην κατηγορία του με διεθνές ΕΛΟ 2135, έχοντας πετύχει αρκετές διακρίσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Νεανικά Πρωταθλήματα, ενώ αποτελεί βασικό στέλεχος της σκακιστικής ομάδας του ΟΦΗ στους διασυλλογικούς αγώνες.

Παπιδάκης
Παπιδάκης Γιώργος

Σε αυτό το πρωτάθλημα όμως διακρίθηκαν ακόμη δύο σκακίστριες του ΟΦΗ που πήραν επίσης μετάλλια στις κατηγορίες τους. Πιο συγκεκριμένα η 13χρονη Ασημένια Τσαπάκη ήταν 2η στις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου, ενώ η 16χρονη Ειρήνη Εργαζάκη τερμάτισε 3η στις μαθήτριες Λυκείου.  Και οι δύο σκακίστριες έχουν διακριθεί επανειλημμένα στα Πανελλήνια (δια ζώσης) Νεανικά και Σχολικά Πρωταθλήματα, όπου το 2020 αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας, η μεν Εργαζάκη στο Πρωτάθλημα Νεανίδων, η δε Τσαπάκη στο Μαθητικό Στ’ Δημοτικού. Να σημειώσουμε ακόμη ότι η Τσαπάκη είναι μια από τις νέες μεταγραφές του ΟΦΗ, αφού μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΟΑΑ «Ηράκλειο».

Τσαπάκη Ασημένια
Εργαζάκη Ειρήνη

Από τον ΟΦΗ συμμετείχαν στους αγώνες οι παρακάτω αθλητές/αθλήτριες

Λύκεια
Παπιδάκης Γιώργος 1ος στην γενικη με 8/9
Εργαζάκη Ειρηνη 3ο κορίτσι (ισοβαθμία με το 1ο κορίτσι) 6/9
Παπαδάκης Μιχάλης 2,5/9 – 1η του συμμετοχή σε αγώνες γενικά 53ος στην γενικη
Κασκαμανίδης Γιώργος 2,0/9 – 1η του συμμετοχή σε αγώνες γενικά 55ος στην γενικη

Α΄ Γυμνασίου
Τσαπάκη Ασημένια 2ο κοριτσι (ισοβαθμια με το 1ο κοριτσι) 7/9
Σακλαμπανακης Δημ 10ος στην γενικη ισοβαθμια στην 7η θέση 6,5/9

Σακλαμπανάκης Δημήτρης

ΣΤ’ Δημοτικού
Τερζάκης Γιώργος 8ος στην γενικη ισοβαθμία στην 4η θέση 7/9
Ορφανάκη Κάλλια 5ο κορίτσι (ισοβαθμία με το 4ο κοριτσι) 6/9
Αργυρούδη Νεφέλη 23ο κορίτσι (ισοβαθμια με το 21ο) 4/9

Τερζάκης Γιώργος
Ορφανάκη Καλλιόπη

Ε’ Δημοτικού
Στρατιδάκης Γιώργος 55ος στην γενική με 5,5/9
Αποστολάκης Γιώργος 113ος στην γενική με 4/9
Μπακάλης Κωνσταντίνος 177ος στη γενική με 2/9 -σταμάτησε στον 4ο γύρο

Αποστολάκης Γιώργος
Μπακάλης Κωνσταντίνος

Δ’ Δημοτικού
Καρτσάκης Γιάννης 15ος στην γενική με 6,5/9
Παπαδάκης Νικόλας 49ος στην γενική με 5/9

Καρτσάκης Γιάννης
Παπαδάκης Νικόλας

Γ’ Δημοτικού
Καϊσερλής Νίκος 42ος στην γενική με 5,5/9


         Λόγω της πανδημίας, όλοι οι σκακιστικοί αγώνες, καθώς και οι προπονήσεις γίνονται και συνεχίζονται διαδικτυακά καθ’ όλη τη φετινή περίοδο, περιμένοντας με ανυπομονησία την επιστροφή στη ‘δια ζώσης’ κανονικότητα τους επόμενους μήνες, ακολουθώντας βέβαια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.