Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα Π.Ε. Ηρακλείου 2023

Με την συμμετοχή πάνω από 150 αθλητών του ΟΦΗ από τον σύλλογο και τα σχολεία όπου δραστηριοποιούνται προπονητές μας, διεξήχθησαν αυτό το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου τα Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου 2023, για πρώτη φορά στον πολύ όμορφο χώρο του Πανεπιστημιακού Γυμναστήριου Ηρακλείου Κρήτης.

Mε ρεκόρ συμμετοχών, 430 σκακιστών/στριών  φαίνεται ότι το σκάκι έχει αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στην πόλη μας και τα παιδιά πέρασαν πολύ όμορφα σε μια πραγματική σκακιστική γιορτή!

Τα παιδιά από τις ακαδημίες μας κατάφεραν να διακριθούν και να πρωταγωνιστήσουν σε όλες τις κατηγορίες!

Συνολικά οι αθλητές μας κατέκτησαν 16 κύπελλα στις πρώτες θέσεις, 14 στο Ηράκλειο και 2 στο Λασίθι, αλλά και 41 μετάλλια συνολικά!!!

Πιο αναλυτικά:

Στα Νήπια , ο Μάνος Βαρδαλαχάκης κατέκτησε την 1η θέση με 7 νίκες σε 7 αγώνες!  Η Πωλίνα Κρέτση τερμάτισε στην 2η θέση στα κορίτσια ενώ στην 3η θέση είχαμε την Άννα-Μαρία Καλουδάκη.

Στην ΑΔημοτικού ο Αλέξανδρος Μήτκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 5.5 βαθμούς σε 7 αγώνες, ισοβαθμώντας στις θέσεις 2-4 της τελικής κατάταξης.

Στην Β’ Δημοτικού ο Αχιλλέας Κουρούμαλης με 7/7 κατέκτησε την 1η θέση. Στην 2η θέση ο Γιάννης Λιπαράκης με 6/7, ενώ στα κορίτσια την 2η θέση κατέκτησε η Μαρκία Γιαρμενίτη και την 3η θέση η Ιρίνα Γαλετάκη.

Στην Γ’ Δημοτικού ο Γρηγόρης Ταμιωλάκης με 7/7 για ακόμη μια χρονιά, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση. Στην 2η θέση με 6/7 ο φορμαρισμένος Σταύρος Ηλιόπουλος, ενώ με τους ίδιους πόντους στην 3η θέση ο Κωνσταντίνος Ζάχος, ανάμεσα σε 68(!) παιδιά συνολικά. Στα κορίτσια η Αναστασία Μπακάλη κατέκτησε την 2η θέση , ενώ στην ισοβαθμία της 3ης θέσης βρέθηκε η Χρυσή Αντωνία Κρέτση.

Στην Δ’ Δημοτικού ο Ηλίας Κουρούμαλης κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο,ενώ την 2η θέση και το αργυρό κέρδισε ο Στέλιος Κουκουμάκης. Το χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια με 5.5 βαθμούς σε 7 αγώνες (και ισοβαθμία στην 2η – 4η θεση της γενικής κατάταξης) κατέκτησε η Σοφία Ρεμεδιάκη, η οποία μερικές εβδομάδες πριν εξασφάλισε και την πρόκριση στα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα στην ηλικιακή της κατηγορία. Στην 2η θέση για τα κορίτσια είχαμε την Αναστασία Σερλιδάκη και στην 3η θέση την Εμμανουέλα Λαμπάκη, παρότι, λόγω λάθους αγωνίστηκε έναν λιγότερο γύρο από τα υπόλοιπα παιδιά, κάνοντας ένα εκπληκτικό 4/4 στους τελευταίους γύρους!

Στην Ε’ Δημοτικού, με πολύ ισχυρό συναγωνισμό, είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση, με τον Νίκο Χατζησάββα να βγαίνει εν τέλει 2ος, και τον Αντώνη Καλαϊτζάκη 3ο , με βάση τα κριτήρια. Στα κορίτσια 1η αναδείχθηκε η Ελισσώ Προκοπάκη και 2η η Εργίνα Αναστασάκη, με όλα τα παιδιά να συνεχίζουν την καλή πορεία και τις διακρίσεις των τελευταίων ετών.

Στην Στ’ Δημοτικού, για ακόμη μια χρονιά ο Γιάννης Καρτσάκης κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, ενώ στην 3η θέση είχαμε τον Λάμπρο Αναστασόπουλο. Στην κατηγορία των κοριτσιών, η Αγάπη Καλλιόπη Τζαγκαράκη ισοβάθμησε στην 3η θέση.

Στην Α’ Γυμνασίου 1ος ο Γιώργος Γοραντωνάκης με 6.5/7 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με τον Κωνσταντίνο Μπακάλη να καταλαμβάνει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. 1η στα κορίτσια αναδείχθηκε η Αναστασάκη Αναστασία με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Στην Β’ Γυμνασίου και τα 3 μετάλλια της κατηγορίας των αγοριών κατακτήθηκαν από αθλητές του συλλόγου μας σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση και συνεχίζοντας τις διακρίσεις! Συγκεκριμένα ο Γιώργος Τερζάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 6.5/7 βαθμούς, ο Τίτος Τζίτζικας το ασημένιο με 6/7 και ο Μάνος Καλαϊτζάκης το χάλκινο με 5.5/7. Η Νεφέλη Αργυρούδη κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών, ενώ το χάλκινο, σε ισοβαθμία, κατέκτησαν οι Ελένη Σακλαμπανάκη και Νεφέλη Τρυπιά.

Στην Γ’ Γυμνασίου Ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των αγοριών με 6.5/7, με τον Πέτρο Βασιλικογιαννάκη και τον Ανδρέα Μανουσιδάκη να παίρνουν το χάλκινο, σε ισοβαθμία. Το χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια αλλά και την 2η θέση στην γενική κατάταξη κατέκτησε η Ασημένια Τσαπάκη με 5.5/7 βαθμούς, συνεχίζοντας την εξαιρετική αγωνιστική της πορεία τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στα Λύκεια, ο Νίκος Καζάκος, αήττητος με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες (6 βαθμούς σε 7 αγώνες συνολικά) κατέκτησε την 1η θέση, ενώ την 2η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών κατέλαβε η Μελίνα Καρούζου.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://chess-results.com/tnr740338.aspx?lan=1&art=1&rd=7

Τέλος να σημειωθεί ότι είχαμε επιτυχίες και στον Άγιο Νικόλαο, καθώς παιδιά από τον σύλλογό μας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα του νομού Λασιθίου:

Ο Μιχάλης Ορφανάκης κατέκτησε την πρώτη θέση στην Β’ Δημοτικού με 5 νίκες και στους 5 αγώνες!
https://chess-results.com/tnr738151.aspx?lan=1&art=1&fbclid=IwAR3DSkHCBzpzdse4gtbcIUqZEivlLe2V6iB9055Vv6VvK8oiiDr7P8Qnpu8

ένω η Κάλλια Ορφανάκη κατέκτησε την 1η θέση τόσο στην γενική κατάταξη όσο και στην κατηγορία των κοριτσιών στην Β’ Γυμνασίου, με 4 νίκες και μια ισοπαλία σε 5 αγώνες!
https://chess-results.com/tnr738148.aspx?lan=1&art=1&fbclid=IwAR3_ghh7r2uQJoaSWZt9zrBDyv3P2a_VAvLd2yKGs19b4LCmsc1T9ndRhp8

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν αλλά και στους γονείς – συνοδούς που αφιέρωσαν χρόνο και διάθεση για να απολαύσουν τα παιδιά τους το σκάκι!!

Επόμενο ραντεβού στα Παγκρήτια Σχολικά στις 18-19 Μαρτίου στο Ρέθυμνο.