ΕΣΣΚ

Ατομικά – Νεανικά Κρήτης 2022

Το διάστημα 22/01 με 12/02 πραγματοποιήθηκε η Α’ Φάση των Ατομικών-Νεανικών Πρωταθλημάτων στο Ηράκλειο και στους άλλους νομούς της Κρήτης.

Από τις ακαδημίες του συλλόγου μας συμμετείχαν αρκετά παιδιά και καταφέραμε να πάρουμε αρκετές προκρίσεις για την τελική φάση.

Πιο αναλυτικά στα Α-08 είχαμε 5 από τα 6 παιδιά που συμμετείχαν και κερδίσαμε τις πρώτες 2 θέσεις με τον Ταμιωλάκη Γρηγόρη και Φραγκουλάκη Λουκά.

Στα Κ-08 η Αναστασία Μπακάλη βγήκε 2η και πήρε την πρόκρισή της

Στα Α-10 ο Καλαιτζάκης Αντώνης και Χατζησάββας Νίκος

Στα Κ-10 και τα 4 κορίτσια που συμμετείχαν ήταν του συλλόγου μας, και μετά από αγώνα μπαράζ την πρόκριση την πήραν η Αναστασάκη Εργίνα και η Καρνομουράκη Ιωάννα-Αναστασία.

Στα Α-12 ο Καρτσάκης Γιάννης τερμάτισε 1ος

Στα Α-14 ο Καλαϊτζάκης Μάνος και ο Τερζάκης Γιώργος πήραν τις 2 θέσεις πρόκρισης

Στα Κ-14 η Τσαπάκη Ασημένια και η Νύκταρη Άννα-Μαρία

Στα Α-16 ο Καζάκος Νίκος βγήκε 1ος

Η Τελική Φάση των Ατομικών Πρωταθλημάτων πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13/02 με 27/02.

Στη φάση αυτή έπαιξαν μόνο οι προκριμένοι σκακιστές από τους 4 νομούς της Κρήτης ενώ πρόκριση για την επόμενη φάση και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίρνει  ο/η  1ος/1η από κάθε κατηγορία και ανάλογα με τις θέσεις που θα δώσει η ΕΣΟ στην Κρήτη και κάποιοι/οιες που τερμάτισαν στη 2η θέση.

Στα Α-08 ο Γρηγόρης Ταμιωλάκης συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία κατέκτησε την 1η θέση.

Στα Κ-08 η Αναστασία Μπακάλη παίζοντας για 1η φορά σε τελική φάση κατάφερε και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Στα Α-10 ο Αντώνης Καλαιτζάκης διεκδικεί την 1η θέση, καθώς μένει ένας γύρος ακόμα να παιχτεί – καθώς ένας αντίπαλός του είχε νοσήσει και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Στα Κ-10 η Εργίνα Αναστασάκη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και έδειξε πολύ καλά σημάδια στο παιχνίδι της για την μεγάλη αποχή που είχε από τους αγώνες.

Στα Α-12 ο Γιάννης Καρτσάκης παρόλο που ήταν ο μικρότερος ηλικιακά στην κατηγορία αυτή κατέκτησε την 3η θέση ενώ ήταν πολύ κοντά στην 1η θέση. Ο Γιάννης έχει δείξει μεγάλη άνοδο τα τελευταία 2 χρόνια και η προσπάθειά του ανταμείβεται.

Στα Α-14 ο Γιώργος Τερζάκης κέρδισε επίσης την 3η θέση σε μια πολύ καλή εμφάνιση και ενώ ήταν και εκείνος μικρός στην κατηγορία του.

Στα Κ-14 η Ασημένια Τσαπάκη βγήκε 2η τελικά μετά από μια περιπετειώδη παρτίδα στον τελευταίο γύρο, καθώς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της παρτίδας, αλλά στο τέλος ίσως λόγω κούρασης έκανε ένα σοβαρό λάθος και “χάρισε” τον πόντο στην αντίπαλό της. Η Ασημένια όμως φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το σκάκι της εξελίσσεται διαρκώς, οπότε αν συνεχίσει έτσι το μέλλον της ανήκει!

Στην 3η θέση στην κατηγορία αυτή αναδείχθηκε η Νύκταρη Άννα-Μαρία, που παίζοντας αρκετά σταθερά σε μια δύσκολη κατηγορία, άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

Στα Α-16 ο Νίκος Καζάκος παίζοντας πολύ καλό σκάκι, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, κατέκτησε την 1η θέση με το απόλυτο 4/4.

Έτσι ο Γρηγόρης στα Α-08 και ο Νίκος στα Α-16 παίρνουν αμέσως την πρόκριση για τα Πανελλήνια Ατομικά.

Να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους. Στην τελική φάση συμμετείχαν ακόμα από τις ακαδημίες μας για 1η φορά οι :στα Α-08 ο Λουκάς Φραγκουλάκης, στα Α-10 o Νίκος Χατζησάββας, στα Κ-10 η Καρνομουράκη Ιωάννα, ενώ ακόμα η Κάλλια Ορφανάκη στα Κ-14 και ο Μάνος Καλαιτζάκης στα Α-14.

Συγκεντρωτικά τα Παγκρήτια μετάλλια των αθλητών/τριών του ΟΦΗ

Κ-08 Μπακάλη Αναστασία 3η

Α-08 Ταμιωλάκης Γρηγόρης 1ος

Κ-10 Αναστασάκη Εργίνα 3η

Α-10 Καλαιτζάκης Αντώνης – δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα

Α-12 Καρτσάκης Ιωάννης 3ος

Κ-14 Τσαπάκη Ασημένια 2η

Κ-14 Νύκταρη Άννα-Μαρία 3η

Α-14 Τερζάκης Γιώργος 3ος

Α-16 Καζάκος Νίκος 1ος

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

Φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες.